Brza i lagana priprema: Čokoladni kolač s višnjama koji morate probati

Piše: Redakcija

Sastojci:

1 čaša višanja (350g)

200g brašna

2 pakovanja praha za puding sa ukusom čokolade

1 pakovanje praška za pecivo

125g šećera

1 pakovanje burbon vanilin šećera

5 jaja

150ml ulja

125 ml (1/8l) mlijeka

100g rendane čokolade

Šećer u prahu

 

Priprema:

Višnje stavite u cjediljku kako bi se dobro iscjedile. Brašno pomješajte sa prahom za puding i praškom za pecivo, dodajte šećer, vanilin šećer, jaja, ulje i mlijeko. Sastojke je potrebno miksati oko 2 minute, najvećom brzinom da bi se dobila glatka masa. U smjesu je potrebno dadati još i rendanu čokoladu i višnje i sve nježno promiješati. Gotovo tijesto sipajte u kalup za kuglof i stavite na pečenje. Nakon što je kolač gotov ostavite ga u kalupu još nekih desetak minuta, a potom ga izvadite i ostavite na kuhinjskoj rešetki kako bi se ohladilo. Prije serviranja možete ga posuti šećerom u prahu.

Pročitajte još