Zdravi doručak: Zobena kaša nikad nije dosadna

Piše: Redakcija

Ukoliko vam pripremanje doručka i zobenih pahuljica predstavlja pravu muku, a između zdravog doručka ipak birate prazan želudac, za vas smo pripremili sjajne vijesti. Otkrivamo vam na koji način možete uživati u finom i zdravom doručku. Doručak koji jedemo baš iz želje za nečim zdravim jesu upravo zobene pahuljice, a baš zbog toga za vas smo pripremili nekoliko ukusnih recepata uz različite kombinacije voća, čokolade i zaslađivača.

 

Zobene pahuljice s mlijekom, lješnjacima, komadićima čokolade i medom u potpunosti su nas oduševile. Priprema je super jednostavna i oduzet će vam svega nekoliko minuta. U mlijeko ubacite zobene pahuljice, zagrijte ih u mikrovalnoj, a zatim im dodajte sitno sjeckane lješnjake ili lješnjakovo brašno, kockice crne čokolade i malo meda. I to je to, zobena kaša stvarno dobrog okusa je gotova.

 | Author: Lidija Lončarić

Od voćnih kombinacija koje će na divan način začiniti zobenu kašu, najrađe biramo smrznuto bobičasto voće, a zatim sve zajedno, sa kašikicom meda ubacite u blender i pretvorite u zdravi, ali fini smoothie. Umjesto šumskog voća odlična će ideja biti i banane te osvježavajuća note narandže. Dodajte malo soka i korice, koji komadić čokolade i zobene pahuljice poprimit će okus najfinije čokoladne torte s narandžom.

Još jedna kombinacija koju naprosto obožavamo te nas podsjeća na jesen su zobene pahuljice, ribana jabuka i cimet. Pomiješajte sve sastojke, dodajte mlijeko ili vodu, lagano zagrijte ili kuhajte na šporetu. Ovo doručak okusom će vas podsjetiti na pitu od jabuka, a ako pitate nas, to je uvijek dobra ideja.

 | Author: Thinkstock

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti