Da li ste probali hljeb od bundave? Izuzetno sočan i mirisan

Piše: Redakcija

Sezona je bundava a vi sada imate priliku da pripremite neobičan hljeb i to od bundave. Recept je dosta jednostavan, a prilikom pečenja cijela kuća miriše na jesen. Ovo je odlična zamjena za klasični hljeb a nekome posluži i kao kolač. Mekan, sočan i začinjen ubrzo će postati vaš omiljeni hljeb u toku jeseni.

 

Sastojci:

2 jaja

50 ml maslinovog ulja

50 ml meda

100 g pirea od bundave

2 kašike zgnječene banane

smeđi šećer

prstohvat soli

2 kašike praška za pecivo

cimet

pola šoljice vode

šoljica zobenih pahuljica

100 g bademovog brašna

250 g brašna 

 

Priprema:

Zagrijte šporet na 180 stepeni i namastite kalup za hljeb. Pomiješajte jaja s bundavom, bananom, medom i maslinovim uljem. Dodajte šećer, prašak za pecivo, so, cimet i pomiješajte, Zatim ubacite zobene pahuljice, brašno i bademovo brašno. Pecite hljeb 40 minuta, a kada je gotov izvadite ga iz kalupa i postavite na mrežu da se hladi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti