Sastojci:
Biskvit:
4 jaja
10 dkg šećera
20 dkg margarina
10 dkg čokolade za kuhanje
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
Krema:
0,5 l slatkog vrhnja
20 dkg čokolade za kuhanje
1 žlica šećera
Priprema:
Izrada biskvita:
Umautite žumanjke sa šećerom, dodajte istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaca. Pecite na 180°C oko 20 minuta, te provjerite čačkalicom kad je pečeno.
Izrada kreme:
Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavajte na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.
Pečeni biskvit izbockajte viljuškom na nekoliko mjesta i dok je još topao prelijte ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka, ali je ne treba dodatno miksati ili bilo šta dodavati jer će se nakon nekoliko sati u frižideru stisnuti. Kolač ohladite prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne krema.