Priprema pečenih paprika nikad nije bila jednostavnija

Piše: Redakcija

Sezona je crvenih paprika, a mi vam donosimo jednostavan recept kako da ih pripremite za zimnicu. Ono što možda niste znali o paprikama jeste da su bogate hranjivim sastojcima i mineralima, vitaminima C, A i E, koji su našem organizmu potrebni za pravilno funkcionisanje. Paprike također jačaju imunitet, štite srce i sprečavaju pojavu raka, ubrzavaju metaboliza, često su protiv bolova, stresa, za blistavu kožu i štite od sunca.

Recept za pečene paprike u tegli: 

Sastojci:

  • Crvene paprike
  • Bijeli luk
  • So
  • Ulje
  • Sirće

Priprema:

Očistite paprike i u svaku stavite po kašikicu soli, te ih redajte u pleh. Stavite ih u zagrijanu rernu oko 10 minuta. Ostaviti ih malo da se ohlade. U zdjelu stavite isjeckani bijeli luk i prelijte ga uljem i sirćetom. Paprike redajte u teglu i prelijte mješavinom bijelog luka i sirćeta, pa ponavljajte postupak sve dok vam ne nestane sastojaka. Pritisnite paprike u tegli i ostavite da odstoji, ali bez poklapanja. Kada puste vodu samo ih iscjedite i zatvorite teglu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti