Ne znate šta spremiti za nedjeljni ručak? Imamo rješenje, rolat od mljevenog mesa!

Piše: Redakcija

 

Ne znate šta spremiti ove nedjelje za ručak? Imamo rješenje za vas. Super ukusni rolat od mljevenog mesa. Brzo se priprema, a imate sigurno i sve namirnice u frižideru za njega. 

Rolat od mljevenog mesa

Sastojci:

1 kg mljevenog mesa

2 glavice crnog luka

2 veće mrkve

6 kašika prezle ili mljevenog kornfleksa

2 jaja

1 kašika suhog začina

pola kašičice bibera

1 kašičica soli

1 kašičica crvene mljevene paprike

peršunov list

malo kečapa

Priprema:

Isjeckajte crni luk, a mrkvu izrendajte ili oboje sameljite u blenderu. Dodajte mesu luk i mrkvu, jaja, mrvice ili kornfleks i sve začine pa dobro rukom izmiješajte. Uključiti rernu na 200 stepeni.U kalup za hljeb stavite papir za pečenje pa istresite cijelu smjesu mesa, poravnajte rukom i premažite kečapom.Stavite da se peče dok kečap ne dobije braon boju. Izvadite rolat iz pleha, okrenite ga na drugu stranu i premažite kečapom i drugu stranu. Ostavite u rerni još 15 minuta da se zapeče.Ako nemate pleh za hljeb možete na papiru za pečenje oblikovati rolat i uviti ga u papir pa ivice dobro zatvoriti. Peći ga sat vremena.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti