Moda: Budi fashion trudnica

Piše: Redakcija

Kada je trudnički stil u pitanju ljeto je najpogodnije godišnje doba za smišljanje odjevnih kombinacija. Iako su lagane  haljine po pravilu najpraktičnije i najudobnije, to ne znači da se morate odreći drugih romantičnih i ženstvenih komada s cvjetnim uzorkom, volanima ili prugicama. Modne kuće su omogućile da i žene u trudnoći prate modne trendove, te u svojim kolekcijama predstavile trudničke kombinezone, odijela i drugu udobnu, a modernu  odjeću.

Marketing menadžerica Berina Spahalić Stambol prava je fashion trudnica

 

Glumica Hilary Duff bira udobnu trudničku odjeću

 

Kupujte pametno

Oversized moda, koja je posljednje dvije sezone veoma popularna, svakako je uticala na to da svaka buduća mama u ormaru ima bar nekoliko komada koje je nosila prije, a koji joj pristaju i tokom trudnoće. Bilo da je riječ o lepršavoj haljinici u koju možete bez problema „spakirati“ svoj stomak, ili pak oversized majicama, sigurno je da svaki komad odjeće dobro dođe. No, to nije sve. Naime, ako pri kupovini odjeće za trudničke dane birate klasične komade moći ćete ih nositi i nakon porođaja, posebno u periodu dok ne vratite željenu kilažu.

Must have

Sve utjecajne modne kuće u svojoj ponudi imaju majice s tekstom i aplikacijama, a svima su omiljene i najsimpatičnije one namijenjene trudnicama. Bilo da porukom na majici otkrivate spol djeteta, poručujete da vas to više ne pitaju ili nešto slično,  sigurno je da će ovakva majica obilježiti svaki vaš outfit.

Udobnost prije svega

Trudnice često muku muče s oteklim stopalima, te je izbor odgovarajuće obuće izuzetno bitan. Preporučuje se da, prije svega, birate ravnu obuću, a espadrile, sandale s anatomskim đonom. Patike su također pametan izbor.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti