Moda

Moda: Kupaći kostim birajte u skladu s oblikom tijela

Izbor odgovarajućeg kupaćeg kostima za mnoge predstavlja noćnu moru, a nerijetko se desi i to da izaberemo pogrešan model. Upravo zbog toga modni stručnjaci preporučuju da kupaći kostim birate u skladu s oblikom svog tijela, a u nastavku vam donosimo koji to model odgovara vašoj građi. 

– Imate tijelo u obliku jabuke? To znači da su vam ruke i noge tanke, struk nedefinisan, ramena naglašena, a stražnjica sitna i ravnija. Ukoliko imate ovakvo tijelo najbolje je da birate  jednodijelne kupaće kostime koji će vam vizuelno suziti struk, a istaći noge i ruke. 

– Imate tijelo u obliku kruške? Kod ovog oblika tijela riječ je o širim bokovima, naglašenoj zadnjici i jačim nogama, dok su struk i ramena uski i sitni. Ukoliko imate ovakvo tijelo najbolje je da se odlučite za dvodijelni kostim s dubljim gaćicama, te za nešto razigraniji gornji dio. 

– Tijelo vam je kao pješčani sat? To znači da imate šira ramena i bokove, uzak struk, te naglašenu zadnjicu i grudi. U ovom slučaju trebate birati dvodijelni kupaći kostim, ali onaj s nešto svedenijim i čvršćim gornjim dijelom. 

– U slučaju da ste atletske građe s dugim mišićavim nogama, malim grudima i naglašenim ramenima, trebate birati kostime kojima ćete stvoriti iluziju oblina. To znači da vaš kupaći treba da ima volane i slične detalje.