Moda: Spoji vatrene boje

Piše: Redakcija

Nakon jednostavnosti neutralne palete koja se posljednjih godina nametnula u modnoj estetici, dizajneri, predvođeni modnom kućom „Versace“, su u kreiranju proljetnih i ljetnih kolekcija tražili novi i uzbudljiviji koliristički pomak. Trend vatrenih boja nazirao se i prethodnih godina, no sada su apsolutni hit vatreno žuta, narandžasta i crvena boja koje i najjednostavnije komade pretvaraju u efektne i primjetne. Osim što stvaraju odjeću koja plijeni pažnju, tople boje se odlično slažu s nešto nježnijim nijansama s kojima postižu savršenu ravnotežu. Ipak, modni stručnjaci preporučuju međusobno spajanje vatrenih boja, a u high street ponudi možete pronaći sve od haljina do „vatrenih“ odijela. 

Manekenka Justine Asset u Versace kreaciji za proljeće/ljeto 2018.

Fashionistica Aida Cvijetić u crvenoj haljini

Severina je poznata kao neko ko slijepo prati modne trendove

 

Must have

Ukoliko smatrate da su odjevne kombinacije vatrenih boja previše upečatljive, birajte asesoare u ovim bojama. Sigurno je da će nakit u crvenoj, žutoj ili narandžastoj boji upotpuniti čak i potpuno bijelu odjevnu kombinaciju koja je, također, hit kada je o toplim, sunčanim danima riječ.

 

Crvene cipele

Za razliku od zime kada je fokus bio na crvenim pantalonama, džemperima i odijelima, topliji dani su u centar pažnje stavili crvenu obuću. U dizajnerskoj i high street ponudi se tako mogu naći crvene papuče, mokasinke, patike, sandale i salonke. Na vama je da izaberete omiljeni model, te da svaku odjevnu kombinaciju upotpunite obućom.

Pjevačica Miley Cyris rado nosi crvenu obuću

Kombinirajte pametno

Najljepše odjevne kombinacije dobit ćete kombiniranjem komada u različitim vatrenim bojama. Modni stručnjaci preporučuju spajanje narandžaste i crvene ili crvene sa žutom, no, ako ste dovoljno hrabri u svom outfitu možete imati sve tri boje. Ono o čemu trebate voditi računa je da jedna od njih ipak preovladava, kako ne biste izgledali kao papagaj.

Azrin izbor

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”913″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”145″ thumbnail_height=”230″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”1″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”imagedate” order_direction=”DESC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti