Moda: Pretvori svijet u tačkice

Piše: Redakcija

Čak se i najjednostavnije siluete u kombinaciji s razigranim tačkastim uzorkom pretvaraju u efektne komade zbog čega će se tačkice i ove sezone istaći kao jedan od neodoljivih modnih trendova. Istovremeno trendy i klasičan tačkasti uzorak, koji je obilježio 40-te godine prošlog vijeka, možemo pronaći u novim kolekcijama uticajnih modnih dizajnera ali i u high street buticima. Iako su wrap haljine, asimetrične midi suknje i elegantne košulje s ovim uzorkom favoriti koje su modni znalci izdvojili, tačkice krase i druge komade odjeće kao i efektne asesoare. Donosimo vam samo neke od njih.

Haljina Minnie Mouse 

Do pojave tačkica u svijetu mode je došlo sasvim slučajno. Naime, dok je legendarni Walt Disney crtao lik Minnie Mouse kap tinte mu je pala na njenu suknju stvorivši tačku. Oduševljen ovom „slučajnom“ idejom Disney je odlučio da njena haljina i mašna budu od tačkica, a ovaj trend  su ubrzo usvojili i dizajneri širom svijeta.

Jimmy Choo cipele
Ganni suknja
Paul Andrew cipele
Duro Olowu pantalone
Dolce & Gabbana kupaći kostim
Maison Michel kačket
Mary Kantrantzou košulja
Saint Laurent torba
Maison Margiela haljina
Maison Margiela torba
Asceno kupaći kostim
Racil haljina
Jacquemus suknja
Johanna Ortiz top
Gucci pantalone
Saint Laurent bluza
House of Holland jakna
A.W.A.K.E. pojas
Anna October majica
Prada torba
Dolce & Gabbana sandale
Loewe haljina
Glumica Jessica Alba u haljini na tačkice
Outfit manekenke Cindy Brune dokaz je da odjeća s tačkicama ne mora uvijek biti romantična

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti