5 modela cipela koje ćemo nositi ovog proljeća

Piše: Redakcija

Što upečatljivije, to bolje – vrijedi za salonke koje su ovog proljeća sve samo ne klasične. Iako što se oblika tiče nema nekih promjena – osim što pojedine modele poput Balenciaginog krasi zaobljena potpetica i kristalići – kad su boje u pitanju dizajneri su si dali oduška. Salonke u svim bojama duginog spektra bit će pravi street style hit, pogotovo one u jarkim bojama koje su toliko upečatljive da ih ne možete ne primijetiti. Salonke od kože, satena ili brušene kože koji dominiraju u ponudi dućana mogu se pronaći i u pastelnim nijansama, a atraktivne su i verzije ukrašene kristalićima, perjem…

Balenciaga
Balenciaga

Ako je suditi prema street style fotografijama nedavno završenog modnog mjeseca, slingback modeli s kitten heel potpeticom ne idu nigdje! Popularan je to model koji se u ormare trendseterica ponovno uvukao prošle godine, iako su do tad skrivale sve fotografije inačica tog modela koje su nosile na početku milenija. Iako modne influencerice poput Annabel Rosendahl mahom biraju modele s tankom petom, nisu zanemarivi ni modeli s niskom blok petom. Ne čudi što se i ovog proljeća nalaze među favoritima jer zaista pristaju na sve, bilo da ste kraljica casual oblačenja ili obožavateljica elegancije, a osim jednostavnih modela, mogu se pronaći i oni ukrašeni mašnama, šljokicama i trakicama.

Tabitha Simmons
Tabitha Simmons

Neočekivan, upitan, ali svakako i najveći trend sezone je – “plastic fantastic”. Torbama od čvrste prozirne plastike te balonerima od PVC-a kao jedan od proljetnih aduta iz ormara pridružuju se i cipele s prozirnom potpeticom. Većinu modela krasi peta srednje visine i to u blok verziji, pa su udobne za cjelodnevno nošenje, a kao da već neuobičajen izbor materijala nije bio dovoljan, potpetica je oblikovana u neobične oblike ili je ipak, ispunjena sitnim detaljima poput cvjetića koji kao da su zarobljeni u njoj.

Mango

Otkako su Raf Simons za Calvin Klein i Isabel Marant predstavili svoje verzije čizama za moderne kaubojke, takvi se modeli ne mogu izbjeći u high-end i high street trgovinama. Kaubojske čizme glavni su hit sezone, bilo da se radi o onima u varijantama gležnjači ili visokima, a nose se uz lepršave cvjetne suknje i haljine. Oblik ostaje nepromijenjen, ali svježinu ovom komadu daju resice, metalni i izvezeni detalji te dijelovi od zmijske kože.

Saint Laurent
Saint Laurent

Pravilo glasi – što je kraća suknja, to je veća platforma na cipeli. Cool djevojke već su odavno odbacile stiletto sandale i zamijenile ih sandalama s platformom i debljom petom. To što su robusne ne znači da nisu ženstvene, dapače krase ih saten i baršun te cvjetni, leopard ili gingham uzorak, a one hrabrije nose ih na fancy čarapice. Osim što dobro izgledaju, puno su udobnije od sandala koje nemaju platformu pa su idealan izbor za večernje izlaske, piše buro247.hr.

Prada
Prada

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti