Cindy Crawford: Modna pravila poznate manekenke

Piše: Redakcija

Supermodel Cindy Crawford je 20. februara proslavila  svoj 52. rođendan. Njene godine su dokaz da brojevi ne znače ništa i da s pravim stavom prema sebi bilo koja žena, u bilo kojem dobu može da izgleda sjajno. Međutim, Cindy ne pokušava da izgleda previše moderno ili mlado, već samo bira odjeću koja naglašava njen prefinjeni stil. Pogledajte njena modna pravila.

1. Cipele

Cindy je visoka 177 centimetara, ali ona voli cipele s visokom potpeticom i nosi ih skoro uvijek. Najčešće, njen izbor pada na klasične salonke koje vizuelno izdužuju noge. U pitanju izbora boje ona voli sve – od svijetle bež do zlatne ili neon nijanse.

View this post on Instagram

It's not Paris without @ChanelOfficial…

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

2. Haljina

Cindy je modelingom počela da se bavi od svoje 16. godine. Tokom ovog perioda bila je na naslovnim stranama nekoliko stotina vodećih modnih časopisa i bezbroj puta se pojavila na pistama. Ova iskustva dala su joj priliku da sarađuje s najboljim profesionalcima u industriji i uz pomoć savjeta kompetentno izgradi svoj stil – bez ekscesa, ali bez prevelike strogosti. Dakle, jedan od njenih temelja je haljina. Uprkos idealnim nogama, Cindy voli haljine midi dužine. Među njenim omiljenim su monohromatske haljine s različitim kombinacijama crne i bijele. Ako izabere haljinu u boji, najčešće će to biti jedna čista nijansa – narandžasta, crvena ili plava.

View this post on Instagram

👗

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

3. Sako

Garderobu Cindy Crawford takođe je teško zamisliti bez sakoa s naglašenom linijom ramena, vidljivim detaljima i idealnim krojem. Među njenim omiljenim su Balmain sakoi koje nosi u kombinaciji s uskim kožnim pantalonamai sandalama. Takva odjevna kombinacija je popularna među modelima različitih godina, ali Cindy izgleda u ovoj odjeći stvarno elegantno i seksi.

View this post on Instagram

Working girl. Ready for the weekend!

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

4. Farmerke

Neformalne fotografije Cindy Kraford dokazuju da ona voli i zna kako da nosi farmerke. Ona kombinuje farmerke s  jednostavnim stvarima – pletenim džemperima, majicama, kožnim jaknama…

View this post on Instagram

Morning bliss ☁️

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

5. Teksas košulja

Karl Lagerfeld je jednom rekao da Cindy kombinuje klasičnu ljepotu i nevjerovatan izgled i da je ona “djevojka o kojoj sanja svaki Amerikanac.” Supermodel potvrđuje ove riječi mogućnošću da izgleda kao djevojka iz komšiluka i princeza u isto vrijeme. Omiljene stvar svih Amerikanaca je teksas košulja, a Cindy je nosi tako jednostavno i elegantno da je vrijedno uzeti za primjer.

6. Mala crna haljina

Cindy Crawford je gotovo nemoguće vidjeti u stvarima koje “vrište i prkose”. Za posebne prilike, kao i mnoge javne događaje, ona često bira malu crnu haljinu, i svojim primjerom dokazuje da je ova haljina neophodna u ormaru svake moderne žene.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti