Zaspali u osamdesetim: Grad u kojem se i dalje nose frizure fudbalerke

Piše: Redakcija

Popularna “fudbalerka” u modi je bila osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka, međutim u Australiji nikada nisu izašle iz mode, piše N1.

Pogotovo u gradu koji se zove Kurri Kurri – gdje su i dalje “vrhunac mode”.

Na 45 minuta vožnje od Newcastlea u Hunter Valleyju u New South Walesu, Australija, grad Kurri Kurri svake godine organizuju Mullet Fest, festival posvećen ovim nekada iznimno popularnom frizurama.

Organizatorica i lokalna frizerka Laura Johnson kaže da je takmičenje vrlo ozbiljno, i da je konkurencija mnogo jaka svake godine.

Naredno takmičenje održat će se 24. februara, na kojem će učestvovati 154 muškarca, a svaki od njih ima samo jedan cilj: Imati najbolju “fudbalerku”.

“Nikada nisam vidjela Kurri ovakav. Svi ljudi dolaze, čak i oni kojima se frizure ne sviđaju. Prezentovat ćemo takmičare, ispričati priču njihovih frizura, ličnosti i pustiti ih da prohodaju pistom”, izjavila je Laura za Vice.

Na takmičenju postoji nekoliko kategorija: Juniori, dame, rendžeri i svakodnevna “fudbalerka”.

Najbolju frizuru odlučit će glasovi trojice sudija, a Dan Brown, kojeg zovu i “The Mullet Lord” – tvrdi da je on i izmislio ovu frizuru.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti