Pogledajte kojih je to pet trendova pokrenuo Instagram

Piše: Redakcija

Instagram je odavno postao platforma koja nalik modnim revijama lansira i diktira nove trendove, piše Elle.rs.

Pogledajte koji su to trendovi:

Sitni nakit

Talas je počeo od filigranski tankog prstenja koje se brzo prebacilo sa korjena prstiju na gornje falange. Bubice od naušnica, milimetarski privjesci oko vrata i ruku i tanke narukvice oko zglobova na nogama samo su upotpunili priču.

Marame

Ruku na srce, prije nego što su blogeri počeli da nose marame oko vrata (na torbama ili oko zglobova na ruci), ostatak čovječanstva radio je to samo kada je hladno ili se eventualno, divio Audrey Hepburn u filmu Praznik u Rimu.

Rese od džinsa

Jeans je riječ koja se na Instagramu pominje skoro 16 miliona puta. To znači da ljudi baš mnogo vole farmerke u svim oblicima i bojama, ali je trenutno fokus na resama i koncima koji vise. Što ofucanije, to bolje.

Gola ramena i karneri

Košulje, haljine i topovi koji otkrivaju cijela ramena ili ih samo uramljuju preplavili su društvene mreže. Romantični karner koji kreće od grudi i oko ruku garantuje trocifreni broj lajkova.

Mrežaste čarape

Mražaste čarape imaju dugu i vrlo seksi historiju, ali ih je tek sada Instagram odobrio kao legitimnu dnevnu garderobu. Nekada je bilo nezamislivo da se vidi gornja ivica hulahopki, a danas važi pravilo – ako se ne vidi – zamjeniti soknicama ili dokoljenicama.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti