Ovo su najskuplje cipele na svijetu

Piše: Redakcija

Dizajnerka Debbi Vingam specijalizovala se za izradu najskupljih “stvarčica” na svijetu. 2012. godine , ona je dizajnirala najskuplju haljinu, ukrašenu sa 50-karatnim crnim dijamantima. Godinu dana kasnije, napravila je najskuplju abaju (odjevni predmet koji nose žene u islamskom svijetu), ukrašenu rijetkim crvenim dijamantima, a potom najskuplju tortu za klijenta u Dubaiju.

Riječ je o sandalama koje je izradila u suradnji s dizajenerom cipela Chrisom Campbelom. Ove štikle ukrašene su rijetkim rozim i plavim dijamantima, a obrubljene bijelim. Ali, to nisu svi dijamanti koji su ušiveni u ove cipele, ukupno ih ima čak 1.000.

Potplata cipela napravljena je od zlata, a gornji dio od kože obojene 24-karatnim zlatom i šivene zlatnim koncem.

Najskuplje cipele na svijetu već imaju vlasnicu. Napravljene su za jednu gospođu iz Dubaija, a cijena je nevjerovatnih 15,1 miliona dolara.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti