Najskuplja torbica na svijetu: Izrađena od najfinijih materija

Piše: Redakcija

Vjerovatno ste do sada ovo “najskuplja torbica na svijetu” povezivali s rijetkim Birkin i Kelly modelima Hermes brenda, ali torba o kojoj vam ovog puta pričamo nije iz njihovog asortimana. U pitanju je torba dekorirana dijamantima koju je kreirao Robert Mouawad. Ona ima oblik srca i kreirana je od najfinijih materijala: 18 karatnog zlata, s dekorom u vidu nevjerovatnih 4.500 dijamanata, koji teže 381.92 karata.

Mouawad 1001 Nights Diamond torba je naravno unikatna, a 2010.godine, ona je dospjela u Ginisovu knjigu rekorda kao najvrjednija torba sveta, s originalnom cijenom od 3.8 miliona dolara ( 6,3 miliona KM). Veći dio dijamanata koji su korišteni prilikom izrade ove torbe su bezbojni, ali tu je i 106 žutih i 56 pink dijamanta. Umjetnici koji su zaslužni za njen izgled, proveli su 8.800 sati kreirajući ovo remek djelo.

Iako je ova torba postavila svoj rekord prije više godina, ona je tek sada stavljena na prodaju. Naravno, bit će aukcijski prodata uz pomoć Christie’s aukcijske kuće, ali će prije toga imati svoju svjetsku turneju i posjetiti Hong Kong, Genevu i London, kako bi svi zainteresirani mogli da je vide uživo.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti