Pravilno birajte donje rublje

Piše: Redakcija

Iako vam se, možda, čini da je kupovina donjeg veša prilično jednostavan posao, jer nejčešće posežete za komadima koji su lijepi, to ne znači da ste pravilno izabrali. Istraživanja su pokazala da osam od deset žena ne zna kupiti donje rublje koje odgovara njihovoj figuri.  Naime, bez obzira na to da li ste jedna od onih žena koje svakodnevno nose sasvim običan veš od pamuka, ili pak preferirate seksi rublje, pri kupovini ne smijete zanemariti pravilo udobnosti i izbora odgovarajuće veličine.

Kada je riječ o kupovini grudnjaka prije svega treba znati da je, obzirom na to da ga nosimo svaki dan, od kvantiteta bitniji kvalitet. To znači da je bolje da investirate u skuplje, a samim tim i kvalitetnije komade koji će vam, po pravilu, duže trajati. Uz to je jako bitno i da poznajete svoje mjere. Naime, prazan prostor između grudnjaka i grudi ukazuje na to da vam je grudnjak velik, a čak i najmanja naznaka da vam grudi „kipe“ pokazatelj je da su vam korpe male.  Pravu veličinu grudnjaka možete odrediti tako što uzmete metar i izmjerite najuži dio grudnog koša. Veličina grudnjaka mijenja se svakih pet centimetara, te, naprimjer, ukoliko ste izmjerili 73 centimetra to znači da nosite veličinu 75. Nakon toga je potrebno odrediti veličinu vaših košarica, tačnije izmjeriti opseg grudi u visini bradavica. Razlika između ta dva mjerenja (onog grudnog koša i grudi)  određuje veličinu košarice. Ukoliko je razlika 10 centimetara veličina vaše košarice je A; razlika od 15 centimetara donosi košaricu B; ona od 17,5 centimetara košaricu C; 20 centimetara znači košaricu D i 22,5 centimetra košaricu E.

Nakon što ste pronašli odgovarajući grudnjak slijedi biranje gaćica. Tu je potrebno nešto manje tehničkih uputstava i na prvu je važno znati kakav model želite i koji broj nosite. No, čak i ukoliko znate svoju veličinu preporučuje se da probate i provjerite da li vam se rub gaćica urezuje u kožu, što je osnovni pokazatelj da su vam male. Sa druge strane, ukoliko vam gaćice vise sa stražnjice to znači da su velike.

Nakon pronalaska odgovarajuće veličine, preostaje vam da izaberete dezen i materijal koji će zadovoljiti modne i standarde udobnosti, a vodite računa i o tome da donji veš odgovara obliku vašeg tijela.

 

Visoke žene

Visoke žene po pravilu imaju duge ruke i noge, pa im pristaju komadi poput korzeta, bodija ili haltera koji naglašavaju ove dijelove tijela.

 Žene niske građe

Žene s ovom vrstom građe odlično izgledaju u dvodijelnim kompletima s visoko izrezanim gaćicama koje vizuelno produžavaju noge.

 Atletska građa

Ženama atletske građe pristajat će komadi donjeg rublja koji ističu zategnute dijelove njihovog tijela, pri čemu se misli na tange, čipkanje gaćice ili prozirne kratke kombinezone.

 Naglašene obline

Svoje obline istaknite izborom donjeg rublja koje laska vašim grudima i bokovima. Preporučuje se da nosite korzete ili baby doll svilene kombinezone.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti