Nova stilska pravila za zaposlene žene!

Piše: Redakcija

Odjevne kombinacije koje nosimo na posao često su uslovljene unaprijed utvrđenim pravilima kod kojih je fokus na jednostavnosti i klasici. No, znači li to da poslovni outfiti moraju biti dosadni? Donosimo vam nekoliko trikova pomoću kojih svaka kombinacija dobija dozu razigranosti. 

Boyfriend sakoi

 

Dobar sako i farmerke ili poslovne pantalone čine spoj s kojim ne možete pogriješiti bilo da se spremate za večernji izlazak, dnevnu šetnju ili poslovnu priliku. Trenutno su popularni malo duži i predimenzionirani sakoi sa dvostrukim kopčanjem, koji su u modnom svijetu poznati kao boyfriend modeli. Ovaj model sakoa će svakom vašem poslovnom looku dati dozu potrebne opuštenosti.

Jeans za posao? Zašto da ne

Iako mnoge žene, posebno one u zrelim godinama, izbjegavaju da nose farmerke na posao, to svakako ne treba da znači da trebate u potpunosti zanemariti ovaj odjevni komad. Trik je u izboru modela koji odgovara obliku vašeg tijela. Modni stručnjaci onim nešto starijim damama preporučuju da izbjegavaju skinny farmerice, te da biraju one nešto širih nogavica.

Odijela jarkih boja

Odijela su već nekoliko sezona  must have odjevni komad, a osim u svečanim, možete ih nositi i u poslovnim prilikama. Najpopularnija od svih su odijela jarkih boja koja će vam omogućiti da zablistate na svakom poslovnom sastanku.

Igrajte na kartu… biker kožne jakne

Kožna jakna je već sezonama unazad oličenje cool stila. Spoj jednostavnog kroja i modernog izgleda pretvorio ju je u modni klasik vrijedan investicije, a ove ćemo je jeseni nositi i u poslovnim prilikama. Iako su mogućnosti njenog kombiniranja neograničene, modni stručnjaci kao idealan spoj izdvajaju kožnu jaknu i lepršavu haljinu cvjetnog uzorka.

Patike su must have

Iako su godinama patike bile rezervirane isključivo za sportske aktivnosti, aktuelna modna pravila ih čine savršenim dodatkom poslovnim kombinacijama. Preporučuje se da birate modele koji na sebi imaju zanimljive detalje poput vezenih cvjetova, efektnih nitni ili neobičnog đona. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti