Otkriveno koliko francuski predsjednik i njegova 24 godine starija supruga troše na odjeću

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njegova 24 godine starija supruga Briggite vjenčali su se 2007. i od tada su poznati kao vrlo dotjeran par na političkoj sceni. Mnogo truda ulažu u svoj izgled, a prema saznanjima francuskih medija, njihovi outfiti, poreske obveznike u ovoj državi koštaju zaista mnogo.

Naime, mediji su došli do podatka kako sve to njihovu državu košta 5.200 eura na mjesečno. Zanimljiva je činjenica i da se iz proračuna izdvaja 278.750 eura godišnje za stil i izgled prve dame, dok njen suprug, troši puno više, tačnije 440.000 eura godišnje za iste potrebe.

Foto: AFP

Bračni par Macron na raspolaganju ima ličnog frizera i šminkera. On posebno brine da francuska prva dama uvijek ima uredno isfeniranu frizuru. Briggite je poznata po svojim zlatnim pramenovima, a već godinama je odana identičnoj frizuri – kratkom bobu sa šiškama.

Foto: AFP

Podatak da se ovolika količina novca izdvaja na stajling i spoljašnji izgled predsjednika i njegove supruge, razljutila je francuske poreske obveznike, čija minimalna plata iznosi oko 1500 eura.

Pročitajte još