Ljeto još uvijek traje: Znate li kako izabrati odgovarajući kupaći kostim?

Piše: Redakcija

Pronalazak odgovarajućeg kupaćeg kostima mnogim ženama predstavlja mukotrpan proces. Međutim, to uopšte ne mora biti toliko teško. Naime, potrebno je samo da znate koji oblik tijela imate, te da u skladu s tim birate. 

1. Tijelo u obliku jabuke

Ukoliko imate tanke ruke i noge, nedefinisan struk, naglašena ramena i ravnu zadnjicu onda je jednodijelni kupaći kostim savršen izbor za vas. Birajte modele koji imaju pojas na struku, jer ćete tako vizuelno suziti taj dio tijela. 

2. Tijelo u obliku kruške 

Žene s ovakvim tijelom imaju široke bokove, naglašenu zadnjicu i jače noge, ali uska ramena i struk. Ovom obliku tijela najbolje stoje dvodijelni kupaći s dubljim gaćicama. 

3. Oblik pješčanog sata

https://www.instagram.com/p/BYtVTV8jrNP/

Imate šira ramena i bokove, uzak struk i veću zadnjicu i grudi? Izaberite dvodijelni kostim. 

4. Ateletska građa

View this post on Instagram

@funkita_hr 💙

A post shared by 𝓐𝓶𝓲𝓷𝓪 𝓚𝓪𝓳𝓽𝓪𝔃 (@aminakajtaz11) on

Žene s mišićavim nogama malim grudima i naglašenim ramenima treba da biraju kupaći koji će stvoriti iluziju oblina. U skladu s tim se njima preporučuju retro modeli, oni s prišivenim cjetićima ili jednodijelni kupaći kostimi. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti