Za skoro 10.000 dolara: Prodana prva digitalna haljina koju ne možete obući

Piše: Redakcija

Holandska kompanija “The Fabricant” nedavno je prodala prvu digitalnu haljinu koja je nazvana  “Iridescence”. Ono što je zanimljivo je da ova haljina postoji samo u online verzija, ali je uprkos tome što se ne može fizički nositi prodana za 9.500 dolara. Haljinu su kreirali Dapper Labs i umjetnica Johanne Jaskowske, a ime kupca  je tajna. Ono što se zna je da on ima 28 dana da kompaniji dostavi svoje fotografije, kako bi programeri prilagodili haljinu njenin, ili njegovim proporcijama. 

– Globalni brendovi na tržištu stvarnog svijeta odjeće takmiče se za ulazak u digitalni modni prostor kako bi se povezali s “Generacijom Z” – istakli su predstavnici brenda “The Fabricant”. 

Haljina je prodana na aukciji koja je održana na “Ethereal” samitu u New Yorku, a dodijeljena joj je titula prvog digitalnog couture modnog dodatka na svijetu. 

Pogledajte kako haljina izgleda. 

https://www.instagram.com/p/BxzG8rmBjI5/?utm_source=ig_embed

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti