Izbjegavate nositi haljine: Nema razloga za to, ovaj model pristajat će svakoj dami

Piše: Redakcija

Često ste dolazile u iskušenje i niste bile sigurne da li je određeni model haljine pravi izbor za vas? Ne očajavate! Povratkom na modnu sceni velikih sakoa, širokih mantila i dugačkih košulja, dugačke haljine odličan su izbor za svaku djevojku. Bez obzira na figuru, ove haljine će vam sjajno pristajati, a sve zbog svog kroja. Radi se zapravo o takozvanim “ružnim” haljinama koje krojem podsjećaju na spavaćice vaših majki ili baka, a karakteristične su po svojim širokim i naduvenim rukavima, visokim okovratnikom i krojem koji pristaje baš svima jer ne prati liniju tijela, već se od grudi širi u A-kroj.

https://www.instagram.com/p/Bxnc6eFFmOR/

Dizajneri tvrde da ovaj praktičan model haljine može da sakrije sve vaše nedostatke i pritom će vam pružiti udobnost, prozračnost i jedinstven izgled. Sjajno će se slagati sa slamnatom torbom, otvorenim sandalama, ili popularnim “rimljankama”, uz neizostavne sunčane naočare.

https://www.instagram.com/p/BwAWzh2F4YZ/?utm_source=ig_embed

Ono što daje veliku prednost ovim modelima haljina, jeste činjenica da ih možete pronaći u gotovo svim buticima, a najčešće ćete pronaći one kvalitetnijeg kroja upravo u “second hand” radnjama, te uz malu doradu, možete dobiti savršenu odjevnu kombinaciju za nadolazeće ljeto.

https://www.instagram.com/p/BxnXbQfHqnj/

Pročitajte još