Dipti Sharma: Upoznajte Indijku koja mijenja sliku različitosti u svijetu mode

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Dipti Sharma napustila je rodni grad Rudrapur kako bi osvojila modni svijet. Iako njeno ime možda još i nije toliko poznato, njena frizura i izražena čeljust učinili su nemogućim da je zaborave svi koji su ju vidjeli. Velikani modne industrije kao što su Marc Jacobs i Demna Gvasalia imali su priliku raditi s njom prije dvije godine kada je Dipti došla u  Pariz i debitirala za modnu kuću “Balenciaga” u kolekciji za proljeće i ljeto za 2019. godinu.

View this post on Instagram

Dipti for Vogue Australia 🧡

A post shared by Jason Kibbler Studio (@jasonkibblerstudio) on

Slaba zastupljenost indijskih modela jedna je od bolnih tačaka za ovu 24-godišnji manekenku koja je svojom pojavom i izgledom ubrzo zainteresirala i dizajnerska imena poput Alexandera Wanga, Driesa Vana Notena, Michaela Korsa i mnoge druge.

Opisujući svoja iskustva sa snimanja za australsko izdanje časopisa “Vogue”, u februaru ove godine, gdje je sarađivala sa stilisticom Natashom Royt i fotografom Jasonom Kibblerom izjavila je kako nikad ranije nije imala mogućnost predočiti ljudima kko je ona zapravo. Taj snažan osjećaj identiteta za nju je usko povezan s njenim korijenima. 

– Želim naporno raditi kako bih promijenila industriju budućih generacija – kazala je  uz prisjećanje na svoj odlazak u Pariz.

I zaista, posljednjih godinu Dipti  svoju zemlju promovira na najbolji mogući način. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti