Vojvotkinja od Sussexa se ne odriče visokih potpretica i kratkih haljina iako bi uskoro trebala roditi

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Povodom Dana žena na panel raspravi u organizaciji Kraljevskog univerziteta u Londonu, pojavila se vojvotkinja Meghan Markle, gdje je pored brojnih muzičara i aktivista govorila o preprekama s kojim se susreću žene širom svijeta. Vojvotkinja nije izostavila ni ograničavanja koja se nameću ženema kada je riječ o obrazovanju i zapošljavanju.

View this post on Instagram

“If things are wrong and there is a lack of justice, and there is an inequality, then someone needs to say something.” — The Duchess of Sussex has become Vice-President of The @Queens_Commonwealth_Trust, of which Her Majesty The Queen is Patron, and The Duke of Sussex is President. In her new role, The Duchess will highlight the Trust's partnerships with young people across the Commonwealth, and in particular its work supporting women and girls. In celebration of International Women’s Day, Her Royal Highness joined a special panel discussion of female thought-leaders and activists convened by The Queen’s Commonwealth Trust, to discuss a range of issues affecting women today. #InternationalWomensDay #IWD2019 #QCT #QCTxIWD

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) on

Meghan i sama ulaže velike napore kako bi pomogla ženama, osnažila i i motivirala. Nedavno se saznalo kako je jedna od četiri organizacije čiji je Meghan pokrovitelj, organizacija Smart Works, nezaposlenim ženama obezbejđuje obuku i prikladnu odjeću za intervjue. Također, Meghan tu svojim modnim savjetima pomaže ženama kad god je to moguće.

Za svoje izlaganje na Univerzitetu Meghan je odabrala jednostavan ali ipak upečatljiv monokromski stajling, koji je veoma primjeren ovoj prigodi. Iako bi se trebala poroditi krajem aprila, vojvotkinja od  Sussexa nije odustala od kratkih haljina, pa je tako i ovoga puta obukla kratku haljinu kako bi naglasila vitke noge, a stomačić kako bi pao u drugi plan. Riječ je o haljini efektonskog uzorka s porpisom brenda Reiss.

Cjelokupan stajling upotpunila je crnim sakoom s potpisom mofne kuće Alexander McQueen, torbicom s potpisom britanske dizajnerice Stelle Mc Cartney, decentnim naušnicama i štiklama s potpisom španjolskog dizajnera Manola Blahnika.

https://www.instagram.com/p/BuwW5r5AMtJ/?utm_source=ig_embed

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti