Moda: U svijetu muških asesoara

Piše: Redakcija

Kada je o modi i modnim trendovima riječ, nepisano je pravilo da je fokus na ženama koje nerijetko slijepo prate novitete i pravila oblačenja. No, postavlja se pitanje šta je s muškarcima? Oni, bar većina, na modu gledaju drugačije i najčešće im je važno da im ono što nose bude udobno, da ih ne steže i da im, zavisno od građe, prekrije tjelesne nedostatke. No, to svakako ne znači da i muškarci ne mogu biti u trendu, a modni stručnjaci za one muškarce koji preferiraju jednostavnost preporučuju asesoare koji će svaku odjevnu kombinaciju podići na viši nivo.

1. Torba koju morate imati

Vrijeme u kojem su muškarci na posao nosili samo aktovke, a u neformalnim prilikama sve ono što im treba stavljali u džepova odavno je iza nas. Danas svaki modno osviješten muškarac nosi torbu i to različite modele u različitim prilikama. No, ukoliko niste baš toliko modno osviješteni preporučuje se da birate jedan  model.

 2. Ručni sat

Satovi su jedan od osnovnih muških modnih dodataka stoga je izuzetno bitno da ih prilagodite svom stilu. Ukoliko ipak ne želite da kupujete više modela, preporučuje se da birate „univerzalni“ koji ćete lako uklopiti i u elegantni, ali i u sportski outfit.

 3. Zanimljiva košulja

Slobodno se može reći da izborom jednostavne i jednobojne košulje igrate na sigurno, te da povećavate mogućnost njenog kombiniranja. No, ukoliko želite da unesete promjenu u svoj outfit preporučuje se da birate košulje s neobičnim detaljima ili printom.

 4. Šarene bokserice

Ukoliko niste dovoljno hrabri da nosite šarene odjevne komade, a da se oni pri tom vide preporučuje se da birate šareni donji veš. Iako je osnovni zadatak koji muški veš treba da ispuni udobnost, te se godinama unazad smatralo da nema nikakvog dodira s modom, jer se ne vidi, situacija je danas drugačija. Naime, modni dizajneri puno pažnje posvećuju dizajnu muškog donjeg veša, jer se smatra da on itekako može intrigirati.  

5. Elegancija sakoa

Spoj čak i najjednostavnijeg sakoa s odgovarajućim modnim dodacima, u vidu kravate ili prsluka, svaki će vaš outfit učiniti i više nego elegantnim. Ono o čemu trebate voditi računa kada su ovakve odjevne kombinacije u pitanju je da  pažljivo birate u kojim prilikama ćete ih nositi, kako ne biste bili previše elegantni u odnosu na okruženje.

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti