Moda: Nosi pufnastu jaknu na tri načina

Piše: Redakcija

Pufnaste jakne ove su godine apsolutni hit u svijetu ženske, ali i muške mode. Osnovna prednost ovog modela jakni je što su izuzetno tople, ali i to što ih možete nositi i u svečanim i svakodnevnim prilikama. 

1. Posao

Varate se ukoliko mislite da se pufnaste jakne ne mogu nositi na posao. Naime, potrebno je samo da izaberete model koji na sebi ima jednu ili maksimalno dvije boje, kako bi  jaknu mogli  bez problema kombinirati  s omiljenim košuljama i poslovnim pantalonama, ili čak odijelom.

2.  Večera

Iako su pufnaste jakne apsolutni hit ne trebate zanemariti ni pufnaste prsluke. Modni stručnjaci predlažu da ispod prsluka nosite nešto deblji džemper, te da ga iskombinirate s casual pantalonama tamne boje. Sve to uz odgovarajuće modne dodatke  i spremni ste za opuštenu večeru s prijateljima.

3. Vikend

Za svakodnevne prilike se preporučuje da birate pufnastu jaknu koju ćete moći nositi i tokom opuštene šetnje, ali i tokom skijanja i boravka na planini. Kombinirajte je s omiljenom duksericom i farmerkama, ili pak donjim dijelom trenerke.

Pročitajte još