Aida Agović: Čupa bags za svaku priliku

Piše: Redakcija

Aida Agović, 28-godišnja ekonomistica iz Visokog, od 2012. godine se bavi izradom unikatnih torbica „Čupa bags“. Ljubav prema ovom poslu naslijedila je od majke Nermine.

–  Mama me naučila osnovama dizajna, krojenja i šivenja. Ona mi je najveća podrška, ali istovremeno i najoštriji kritičar. Bez njenih uputa, kritika i pohvala torbice sigurno ne bih izrađivala ovako uspješno kao što to trenutno radim. Teško je naći djevojku ili ženu koja ne voli torbe, a ja ih volim nositi, ali i izrađivati  – kaže Aida.

U njenoj radionici je trenutno dostupno 15 modela torbi različitih dimenzija i oblika, a ono što je najbitnije jeste da su svi modeli ručno rađeni.

– Najčešće radim s brušenom i eko kožom, te mebl štofovima. To su mi osnovni materijali, ali stalno eksprimentiram, te sam izrađivala i torbice od PVC-a. Materijal koji koristim biram zavisno od dizajna torbe – kaže Aida, kojoj u izradi torbi pomaže kolegica Esma.

Ove dvije mlade djevojke inspiraciju pronalaze u svojim mušterijama, koje najčešće traže modele koje mogu svakodnevno nositi.

– Jako se ponosim time što su mi brojne djevojke i žene postale redovni kupci. Kroz svoje narudžbe mi često daju jako dobre ideje koje kasnije koristim za pravljenje novih modela. Uz to pratim i modne časopise, a internet je svakako neiscrpan izvor inspiracije – kaže Aida, dodajući da torbe iz njene radionice često kupuju i muškarci.

Aida ne krije da u svom poslu povremeno nailazi na poteškoće, no, ističe da, kada se nešto radi s mnogo ljubavi, onda se svi problemi lako rješavaju.

– Razmišljam o tome da proširim posao kreiranja torbica. Želja mi je da jednog dana oko sebe imam tim ljudi koji će ovaj posao voljeti onoliko koliko ga ja volim i koji će se truditi da svaki model bude kvalitetan, poseban i lijep na svoj način –kaže ona.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti