Poznate dame sve češće nose odjela na javne događaje: Znate li koji je razlog

Piše: Redakcija

Poznate glumice i pjevačice su ove godine dale veliki doprinos #MeToo pokretu, a njihove hrabre izjave zatresle su javnu scenu širom svijeta. Tada je otkrivena tamna i do sada nepoznata strana industrije koja jednostavno vapi za promjenama. Ovaj pokret se bori za jednakost žena i svih onih koji su se tokom godina rada susretali s potlačenošću u filmskoj industriji. Sve ovo je ostavilo traga na mnogim karijerama, a taj trag se posebno mogao vidjeti u zadnje vrijeme kako na mnoge aspekte blještavila tako i na odjevne kombinacije.

https://www.instagram.com/p/Bn4ccJmHHFm/

https://www.instagram.com/p/Bn4gzYsHZor/

Glumica, Blake Lively, koje je itekako modno osvještena, na svim svjetskim premijerama filma „Slatka mala tajna“, pojavila se u raznim varijantama ženskih odjela. Ovaj film je jedan od rijetkih savremenih holivudskih filmova koji su podigli svjetsku distribuciju, a glavne nositeljice radnje su žene. Reditelj ovog filma je Paul Feig.

View this post on Instagram

Who wore it better???

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on

Margot Robbie, Oscarom nagrađena glumica, također se na nedavnu premijeru odlučila pojaviti u poslovnoj kombinaciji, dok je Cara Deleveigne prekršila kraljevski dress code tako što se pojavila na vjenčanju princeze Eugenie u crnom smokingu.

Također, Lady Gaga je još jedna u nizu žena koje su se u odjelu pojavile na veoma važnom događaju i to na slavlju časopisa Elle „Žene u Hollywoodu“. Na događaj je stigla u oversized Marc Jacobs odjelu i klasičnom niskom punđom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti