Emina Husedžinović-Ibrahimović: Živim od mode i za modu

Piše: Redakcija

Emina Husedžinović-Ibrahimović nije krila sreću nakon uspješne revije

Jedna od naših najuspješnijih modnih dizajnerica Emina Husedžinović-Ibrahimović prošlog petka je glamuroznom revijom, u hotelu „Novotel“ u Sarajevu, obilježila 20 godina rada i zapaženog prisustva na bh. modnoj sceni. Brojni posjetitelji revije uživali su u više od 50 kreacija iz kolekcija „Secesija2“, namijenjene majkama i kćerkama, te „Kosmos“, inspirirane neograničenošću i mističnošću kosmosa.

– Kolekcija „Secesija2“ nadovezuje se na „Secesiju1“, a obje promoviraju modu, fotografiju, film, izložbu, muziku – sevdalinku, te uvezuju tradicionalne bh. zanate kazandžijskom tehnikom Omara Krasnića, koji je napravio unikatne modne dodatke. Kontrast lepršavosti i pastelnim tonovima ovih dviju kolekcija je kolekcija „Kosmos“, koju čine tamniji i agresivniji tonovi, a kroz koju se provlači modifikacija fraka i muškog kostima u svrsi ženskog – kaže Emina.

Dvije Eminine haljine, koje su flomasterima iscrtale djevojčice, učesnice projekta „Love“, potom majica s potpisom bh. tenisera Damira Džumhura, te nakit koji su djeca napravila u radionici s Omarom Krasnićem, nakon revije darovani su ” Sigurnoj kući” u Sarajevu, skloništu za žene i djecu žrtve nasilja u porodici. „Sigurna kuća“ će organizirati donatorsku večer s aukcijom darovanih predmeta za prikupljanje neophodnih sredstava za rad.

– Novembar je mjesec borbe protiv svih oblika nasilja i ovo je moj skromni doprinos, a željela bih ovim da potaknem što više ljudi, naročito javnih ličnosti, da se angažiraju i u skladu sa svojim mogućnostima pomognu žrtvama nasilja. Naročito se ponosim projektom „Love“, koji smo organizirali u našem udruženju „Urban-Etno“, s ciljem borbe protiv svih oblika zlostavljanja – govori Emina, ne krijući radost zbog uspješno održane revije.

Emina Husedžinović-Ibrahimović je diplomirala i magistrirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a nostrifikaciju diplome dobila je na Univerzitetu u Manchesteru. U dvije decenije rada, osim modnih revija, bavila se kostimografijom, pratila izbore ljepote, učestvovala u modnim takmičenjima na kojima je osvojila brojne nagrade. Uvijek originalna i u izboru materijala i u kreacijama, od samog početka svog rada je u vrhu bh. modne scene, što je rezultat njene dosljednosti svojoj struci i stalne edukacije.

– Sretni su oni koji se bave poslom koji vole i u kome uživaju, a ja to jesam. Živim od mode i za modu. Moj moto je stalni rad i edukacija – kaže Husedžinović-Ibrahimović.

Svoje znanje nesebično prenosi i mlađim generacijama u Školi modnog dizajna „Urban-Etno“, koju je osnovala s historičarkom umjetnosti Lejlom Bušatlić, osposobljavajući mlade talente da se profesionalno bave modom.

Voditeljica Dalila Omerović u Emininoj kreaciji

Sreću je podijelila i na after partyju s posjetiteljima

Foto: Almir Durgut

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti