Moda: Vrijeme je za pletivo

Piše: Redakcija

Dizajnerske i highstreet kuće su u svojim kolekcijama za jesen predstavile svu raskoš novih trendova, ali su nas istovremeno vratile onim poznatim i dragim klasicima. Jedan od njih su i komadi od pletiva, materijala koji će  obilježiti hladne dane koji su pred nama. Iako je ponuda raznovrsna, najpopularniji su oversized džemperi, koji se kada je toplije mogu nositi i kao jakne.

Blogerica Tatjana Ikanović rado nosi vunenu kapu

Chiara Ferragni u džemperu sa simpatičnim motivom

Pleteni komadi idealni su za streetstyle kombinacije

Savršena kombinacija

Kombinacija toplog pletiva i lepršave midi suknje je must have tokom jeseni. Modni stručnjaci savršenim smatraju spoj plisirane suknje i predimenzioniranog džempera koji možete upasati ili nositi preko. Ukoliko ovakvu kombinaciju izaberete za posao preporučuje se da nosite salonke, a u slučaju da je birate za šetnju gradom onda su duboke čizme savršen izbor.

 Must have

Za asesoare od pletiva se slobodno može reći da nikada ne izlaze iz mode. Osim što nam pomažu da upotpunimo svaki outfit, kape, šalevi i rukavice su tu i da nam pruže potrebnu količinu toplote tokom hladnih dana.

Max Mara rukavice

Acne Studios šal

The Elder Statesman kapa

 Pletena haljina

Pletene haljine odlikuju se jednostavnim i klasičnim krojevima, a njihove ženstvene siluete svidjet će se svima. Ono što je osnovna prednost pletenih haljina je što ih je lako kombinirati, a za savršenu odjevnu kombinaciju birajte duboke čizme

Katie Holmes zna kako nositi pletenu haljinu

 

Pročitajte još