Moda: Donosimo vam savjete kako da kupujete pametno

Piše: Redakcija

Naši ormari većinom se sastoje od high-street komada. Pametno odabrana taktika i dobra priprema osnova su za svaki dobro odrađen posao, a u jedan od njih spada i kupovina vaših omiljenih komada odjeće po pristupačnim cjenama. Simpatije dama sa stilom najviše su stekle prodavnice s high-street komadima odjeće. Razlog tome je činjenica da iz sedmice u sedmicu na policama takvih prodavnica mogu se naći artikli inspirisani modnim trendovima koji se predstavljaju na modnim pistama. Prije nego što se odlučite za neki od komada i investirate u ove klasike, treba da znate nekoliko pravila za uspješnu kupovinu.

Potrebno je da znate kojim danima u vašu omiljenu prodavnicu dolaze noviteti iz aktuelnih kolekcija

Jednom ili dva puta sedmično high-street prodavnice obogaćuju svoje police, a kako bi bili sigurni da ćete pronaći svoj favorit iz posljednjih kolekcija najbolje je da posjetite prodavnicu onim danima kada im je dostava. Tako se ne morate plašiti da će vaš omiljeni komad  koji ste vidjeli online postati stvar prošlosti.

Upoznajte se s njihovim linijama i gdje iste stoje u prodavnici

Na taj način znat ćete gdje tačno u prodavnici da tražite artikle koji vam se dopadaju i tako uštediti na vremenu.

Statement komadi i stilske dvojnice na ulicama grada

Modni rizik koji nosi kupovina u high-street prodavnicama jeste da na zabavi ili u gradu mogu se naći jedna ili dvije dame koje nose identičnu haljinu kao i vi. Ali ukoliko ta haljina sjajno preslikava vaš karakter, najbolje je da je kupite. Naravno sve možete začiniti s modnim dodatcima na vaš svojstven način.

Izbjegavajte artikle koji izgledaju kao imitacije dizajnerskih komada

Ukoliko neki komad previše podsjeća na dizajnerske komade, radije preskočite njegovu kupovinu. Nošenje kopija nikada ne šalje dobru poruku, a ponekad je upravo tajna chic izgleda odolijevanje iskušenjima.

Predivni džemperi u kombinaciji zemljanih i pastelnih tonova, karirana odijela i kožni kaputi samo su neki od komada koji se ističu u bogatoj ponudi, a u nastavku otkrijte kako ih nose svjetske trendseterice.

View this post on Instagram

Reptile 🦎 @yin.stagram

A post shared by House of Sunny (@houseofsunny) on

View this post on Instagram

And in white denim….

A post shared by House of Sunny (@houseofsunny) on

 

Pročitajte još