Moda: One vole karirano

Piše: Redakcija

Istovremeno klasičan i moderan, te jednostavan i efektan, karirani uzorak se i ove godine istakao kao savršen izbor za baš svaki outfit tokom hladnih dana. Uz raznolikost  koja se ogleda u pregršt različitih odjevnih komada s ovim uzorkom, u high street ponudi je očigledna i raznolikost boja, te se karirani uzorak ove sezone nosi i u jarkim, ali i pastelnim nijansama. 

IT komad

Ako morate birati samo jedan karirani komad  koji ćete kupiti ove jeseni, neka to onda bude karirani sako. Za razliku od prošle godine kada su dominirali sivi modeli, ove godine je ponuda obogaćena s modelila u različitim bojama. Ono što je dobro kod ovih sakoa je da su, bez obzira na to da li ćete izabrati sivi ili u nekoj drugoj boji, nosivi u gotovo svim prilikama.

Amra Džeko je streetstyle kombinaciju upotpunila kariranim sakoom

Spajanje nespojivog

Modni stručnjaci uvijek preporučuju spajanje dva trenda u jednom outfitu, a ukoliko ste u modnom smislu dovoljno hrabri onda možete i tri. Već je poznato da su animal print, prugice i karirani uzorak apsolutni must have ove sezone, stoga se preporučuje da eksperimentirate, te ih nosite istovremeno.

Pobrinite se da vaša odjevna kombinacija bude zapažena

 Must have

Karirani uzorak preplavio je i svijet asesoara, te ga možemo vidjeti na torbama, nakitu, ali i obući. Ove asesoare nosite kada na sebi imate jednobojne odjevne kombinacije, kako biste omogućili da upravo cipele ili torba dominiraju vašim outfitom.

Balenciaga čizme

Burberry ruksak

Sonia Rykiel rukavice

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti