Šta smo naučili s Pariske sedmice mode: Top pet beauty lekcija

Piše: Redakcija

S nedavno završenog Fashion week-a u Parizu zaključili smo kako neke lekcije iz domena ljepote moraju još malo sačekati da bi se testirale. Od Chanelove nonšalancije i prenaglašenog ajlajnera koji su dominirali na reviji Driesa Van Notena, pa sve do upotrebe kristala na očima. Poznati dizajneri zajedno sa svojim timovima definitivno su se potrudili da u beauty sferi stave akcenat na retro vajb. U modi povratak u prošlost nije nikakva nepoznanica, ali ovaj put se pojavljivala gotovo na svakoj reviji. Pristup kojim se vode luksuzne modne kuće u domenu ljepote mogu da se izvedu i u kućnim varijantama, bez ikakve pomoći stručnjaka, a što je najbolje možete da eksperimentišete.

Svjetlucavi pogled

Za reviju prestižne modne kuće Valentino, make- up umjetnicaPat McGrath potrudila se da oći privuku veliku pažnju, te da dobiju veći sjaj. Najbolji primjer su zeleni cirkoni koji krase oči ali i obrve te nas vraćaju u disko eru.

Pocahontas moment

Britanski brend Alexander Mcqueen za 2019., predložio je stilizovane pletenice u kombinaciji sa statement naušnicama. Ovaj look djelo je stiliste Guida Palaua, a strani mediji su je ocjenili kao jako moćan izgled koji nalikuje na paganske ratnike.

Dominacija karmina

Adekvatna zamjena za crveni karmin definitivno je postao ruž u jako ružičastoj boji po Chanel preporuci. Nijansu izaberite što prije jer će definitivno oplemeniti svaku vašu kombinaciju.

Vintidž frizura

Michelle Pfeiffer u filmu „Scarface“ iz 1983, ostala je zapamćena po svojoj ulozi, ali i outfitima, kao i veoma inspirativnoj frizuri. Na Miu Miu reviji, skoro da smo u domenu kose videli njenu reinkarnaciju, zahvaljujući retro šiškama, i stepenovima.

View this post on Instagram

🌞🌞🌞#AltuzarraSS19🌞🌞🌞🌞 “I wanted to capture the feeling of being in love during the summer- of happiness and elation, but also of vulnerability and fragility, and the inherent tension and thrill that comes with first love. I was inspired by movies that explored young love, from Cinema Paradiso to Stealing Beauty and Call Me By Your Name, and memories of my own summers in Italy as a teenager. I wanted the collection to evoke a garden of sensual delight, lush and dazzling, drenched in sunlight and echoing with the sound of waves. I started with a strict silhouette, and slowly started breaking it down, making it feel more and more undone.” – J.A. ~ “J’ai voulu saisir le sentiment d’un amour d’été – le bonheur et l’allégresse, mais aussi la vulnérabilité et la fragilité, et le frisson qui vient avec le premier amour. J’ai été inspiré par les films qui explorent l’amour naissant, de Cinema Paradiso à Stealing Beauty, ou encore Call Me By Your Name, et les souvenirs de mes propres étés en Italie quand j’étais adolescent. J’ai voulu que cette collection évoque un jardin de délices sensuels, luxuriant et éblouissant, baigné de soleil. J’ai commencé avec une silhouette stricte, et je l’ai décomposé peu à peu pour la rendre de plus en plus défaite et libérée.” – J.A.

A post shared by ALTUZARRA (@altuzarra) on

Party look

Za sljedeće ljeto, beauty tim brenda Altuzarra predlaže zalizanu, sjajnu kosu, idealnu za žurke i koktele, koju možemo da iskoristimo za zabave i tokom zime.

Pročitajte još