Vjenčanice od milion dolara: Pet najskupljih svih vremena

Piše: Redakcija

Najskuplja vjenčanica svih vremena koštala je milion dolara, a za vas smo izabrali i ostale ekstravagantne modele. Neke od slavnih diva koje su nosile najskuplje vjenčanice svih vremena  su između ostalih  Kim Kardashian, Amal Clooney i Kate Middleton.

Vjenčanica koja se nalazi na petom mjestu jeste ona Grčke princeze koja je nosila unikatni Valentinov dizajn. Čak 25 osoba je izrađivalo haljinu Marie-Chantal Millerkoju su krasili biseri, a koštala je 225,000 dolara.

Amal Clooney na svom vjenčanju za Georga Clooneyja nosila je haljinu  Alexander McWueen, koju je samo za nju dizajnirala Sarah Burton. Vjenčanje je koštalo 4,6 miliona dolara, a samo mali dio budžeta izdvojen je za vjenčanicu koja je koštala 380.000 dolara.

View this post on Instagram

“Any girl from any walk of life dreams of that special dress, and I try to make that dream a reality for her”. Amal Clooney’s dress was a mille-feuille of tulle that was appliquéd with fourteen yards of Chantilly lace, off the shoulder lace neckline and bodice was covered with intricate beading and crystals and was hand embroidered to ensure ultimate perfection and accuracy. Amal and George had a vision for there wedding- romantic and elegant. They couldn’t imagine anyone more able than Oscar to capture this mood in her dress. The process was truly magical. Fun fact: During the fitting, De La Renta was asked about a shorter veil for reception. “No, I think after the wedding you take the veil off altogether; you don’t need it anymore,” he replied. “Once your married, you are married.” This was the last wedding Mr. De La Renta did before he passed. 🙏🏻 @annieleibovitz @vogue . . . #taramaiettastyle #bridal #oscardelarenta #amalclooney #odlr #oscarbride #iconicbride #classicbride #chantillylace #behindthescenes #behindthedress

A post shared by Tara Maietta | Bridal Stylist (@taramaiettastyle) on

Kraljevsko vjenčanje o kojem će se sigurno pričati decenijama jeste vjenčanje Kate i Williama, koje su prenosile sve televizije. O haljini Kate svi bi imali nešto za reći jer joj je naprosto prelijepo izgledala na njoj. Vojvotkinja je nosila haljinu s potpisom Nosila je haljinu s potpisom Sarah Burton za Alexander McQueen, a koštala je 400,000 dolara.

 

Kim Kardashian za svoju vjenčanicu potrošila je 500,000 dolara a dizajnirao ju je Riccardo Tisci za Givenchy. Uz haljinu odvojila je i nešto novca za štikle Balmain koje su koštale 40,000 dolara.

View this post on Instagram

💍

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Vjenčanica koja se nalazi na prvom mjestu, a i nosi titulu one najsuplje jeste ona od australske pjevačice i nasljednice Victorie Swarovski. Bila je ukrašena sa 500,000 kristala i naprosto ostavlja bez daha.

https://www.instagram.com/p/B6SZev3F2cl/

 

 

Pročitajte još