Ovako su bivša prva dama Francuske i Monica Bellucci očitale lekciju mladim manekenkama

Piše: Redakcija
Image result for carla bruni milan fashion week

Carla Bruni na reviji D&G

Za razliku od drugih modnih dizajera koji isključivo angažiraju mlade manekenke kao što su sestre Hadid; Gigi i Bella, Kendall Jenner, te kćerka slavne Cindy Crawford Kaia Gerber, dvojac Stefano Gabbana i Domenico Dolce na Milanskoj sedmici mode su napravili iznenađenje, te su za predstavljanje kolekcije D&G na proljeće-ljeto 2019., uposlili između ostalih tri dame, čije manekensko vrijeme je prošlo. Iako duboko zagazile u svoje pedesete i šezdesete godine, Carla Bruni, nekadašnji super model i bivša prva dama Francuske, te glumica i zaštitno lice brenda D&G Monica Bellucci, suvereno su vladale modnom pistom i pokazale svima da se sjajno nose sa svojim godinama.

Related image

Image result for carla bruni milan fashion week

Monica Bellucci u ulozi manekenke

Njihov izlazak na pistu mnogima je bio iznenađenje, niko nije očekivao da će ih vidjeti na istom mjestu još i u isto vrijeme i na istom događaju. Još kad su na scenu izašle Helene Christensen i Eva Herzigova, nastao je pravi modni delirijum. Dolce & Gabbana jedan je od najprodavanijih italijanskih brendova. Ono što smo vidjeli na ovoj sedmici mode ličilo je na njihove prijašnje kolekcije. Predstavljene su raskošne haljine, odjela, zlatne krune i cvijetni ukrasi za kosu.

Eva Herzigova

Reviju je otvorila Monica Bellucci u crnoj haljini s bijelim tačkama, koja predstavlja Siciliju. Nekadašnja prva dama Francuske supruga Nicolasa Sarkozyja, Carla Bruni nakon prošlogodišnjeg spektakularnog povratka na godišnjici Versacea, osvojila je i podijum Dolce & Gabbanae. Vitku figuru pokazala je u odijelu sa fantastičnim detaljima.

Na modnoj pisti prošetale su i mnoge druge poznate dame, između ostalih i legendarna Isabella Rossellini koja je šetala pistom sa svoje dvoje djece…

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti