Blještavi trenutak Emmyja: Haljine koje su obilježile after party

Piše: Redakcija

Noći sa ponedjeljka na utorak u Microsoft Theateru u Los Angelesu održana je 70. dodjela Emmy nagrada. Veliku pažnju medija privukao je i after party, a na glamuroznom događaju pojavile su se brojne zvijezde. Ne želeći da se blještavilo crvenog tepiha završi, za vas smo izabrali nekoliko haljina koje su se pojavile na ovom prestižnom događaju.

LINDSEY VONN

 

DASCHA POLANCO

 

LINDSAY SHOOKUS

 

KUMAIL NANJIANI AND EMILY V. GORDON

 

TARAJI P. HENSON

 

LISA RINNA

Podsjećamo vas da je prva dodjela održana 25. januara 1949., u Hollywoodu Athletic Clubs. Ime Emmy jeste feminizacija imena Immy, nadimka koji je korišten za cijevi ranijih televizijskih kamera. Osoba koja je prva držala kipić Emmyja u svojim rukama je Shirley Dinsdale. Ovaj kip izgleda kao žena s krilima koja drži atom, a postao je simbol  za uzdizanje umjetnosti na televiziji. Ovaj kip dizajnirao je inžinjer Louis McManus.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti