Ekološki osviještena moda: Još se jedna modna kuća odriče krzna i spaljivanja odjeće

Piše: Redakcija

Modna kuća Burberry najavila je da će prestati koristiti krzno u proizvodnji odjeće.

Nakon brojnih brendova koji se zalažu za odbacivanje pravog krzna, Burberry prati trend zaštite okoliša i životinja. Uz to, najavili su da više neće spaljivati odjeću koja u skladištima ostane kao višak.

Ova odluka dijelom je izazvana informacijom koja je izašla u javnost u maju kako je spaljena odjeća u vrijednosti od 28,6 miliona funti. U posljednjih pet godina uništena je odjeća u vrijednosti od 90 miliona funti. Ovim potezom Burrberry želi steći status ekološki osviještene modne kuće.

Stella McCartney, Versace, Gucci, Michael Kors, Tom Ford, Furla i Givenchy već su iz proizvodnje izbacili upotrebu životinjskog krzna.

– Biti moderan luksuzni brend znači biti socijalno i ekološki osviješten – smatra Marco Gobbetti, izvršni direktor Burberryja.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti