Moda: Vrijeme je za kožnu jaknu

Piše: Redakcija

 

Još od vremena kada je velikim platnom vladao James Dean, kožna jakna je postala oličenje cool stila. Spoj jednostavnog kroja i modernog izgleda pretvorio ju je u modni klasik vrijedan investicije. Iako ljeto još uvijek zvanično traje, prelazni period idealan je da svoje odjevne kombinacije, bilo da se radi o onim svečanim ili sportskim, upotpunite upravo ovim komadom odjeće. 

Kožna jakna idealna je za street style kombinacije

Poznata manekenka Cindy Crawford kombinirala je kožnu jaknu s haljinom

Must have

Klasični model kožne jakne možete nositi nekoliko sezona, a ukoliko želite da budete u toku s aktuelnim trendovima onda birajte modele s neobičnim detaljima. Bilo da je riječ o cvijeću, biserima, volanima ili resama kožna jakna će upotpuniti kako one casual tako i poslovne kombinacije.

Alexander McQueen

Diane von Furstenberg

Saint Laurent

Komadi od kože

Iako su poznate trendseterice i tokom ljetnih mjeseci nosile kožne suknje i šorceve, ovaj će trend vrhunac popularnosti dostići u narednim mjesecima. U skladu s tim se u aktuelnoj high street i dizajnerskoj ponudi mogu naći kožne varijante gotovo svih odjevnih komada, a uz jakne su se posebno istakle košulje, pantalone, suknje i haljine.

Tamara Kalinić je Dsquared kožni outfit nosila u junu ove godine

Sportska kombinacija

Nekada je važilo pravilo da kožna jakna ne može biti dio sportskog outfita, no, modni stručnjaci su odobrili čak i ovu kombinaciju. Sve što je potrebno je da izaberete biker model kožne jakne, te da je iskombinirate s omiljenom trenerkom i patikama, a modna pravila dozvoljavaju čak i cipele s visokom potpeticom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti