Samra Menzilović Ćatić: Čaj od nane u kocki leda savršen je za lice

Piše: Redakcija

Bh. modna dizajnerica i voditeljica Samra Menzilović Ćatić prvu profesionalnu modnu kampanju kao model je imala sa šesnaest godina, kada je i počela njena, kako je sama naziva „make-up pustolovina“.  Mnoge beauty trikove je naučila od profesionalnih šminkera, a ne krije da je i sama savladala mnoge tajne makeup-a

 „Nikad u krevet sa šminkom. Pravim domaći čaj od nane koji potom zaledim, a onda svako jutro time tretiram lice“

Prvi pokušaji

Bili su katastrofalni. Puder je uvijek bio neodgovarajuće nijanse, maskara i tuš su mi bili naučna fantastika. Sreća pa brzo učim i kroz profesionalno šminkanje sam „pokupila“ mnogo savjeta šta najviše odgovara mom obliku lica, koži i ono što je najvažnije, naučila sam da je „manje-više“.

Skupo vs. jeftino

Ne mora uvijek biti praksa da ono što je skupo mora biti dobro. Ima tu i jeftinijih proizvoda koji su se pokazali kao jako dobri.

Ovisna sam o…

Avene termalna izvorska voda

Labelo za usne

Ovisna sam o Avene termalnoj izvorskoj vodi i Labelu za usne. Termalna voda je posebno dobra tokom ljetnog perioda kada se koža isušuje od sunca. S njom nadoknađujem vlažnost koja mi je neophodna, a labelo štiti usne od sunca i pruža hidrataciju.

Mirišem na…

Chanel Chance

Coco Mademoiselle

Vjerna sam Chanelu i njegovim Chance i Coco Mademoiselle. Žene pamtite po licu i parfemu. Da bi žena bila nezaboravna, potrebno je da izabere upečatljiv parfem. Chanel parfemi su za one dame koje su jake i samouvjerene.

Sezonski neseser refresh

L’occitane Aqua Réotier

Nova L’occitane kolekcija za njegu lica Aqua Réotier moj je beauty refresh. Kolekcija bazirana na vodi s izvora Réotier je savršena za žene koje trebaju što više hidratacije. Ovisnik sam o hidriranju kože lica i ova kolekcija mi pruža upravo tu neophodnu hidrataciju.

Otkriće godine

Chanel Hydra Beauty Micro Crème

Vjerujem u dubinsku njegu, kao što je mezoterapija, razni vitaminski kokteli, a osim toga, hidratacija je izuzetno važna, stoga preporučujem Chanel Hydra Beauty Micro Crème. Glavni aktivni sastojak hidratizira i osvjetljava kožu, ekstrakt Camellia japonica u kombinaciji s moćnim antioksidansom plavim đumbirom čini čuda za kožu. Njihov puni potencijal je sačuvan u najčišćem obliku u srži mikro-kapljica, koji prodiru duboko u kožu i daju zapanjujući hidratantni rezultat. Zbog svog specifičnog sastava, mojoj koži daje sjaj koji je imperativ svake zdrave kože. Izbjeljuje flekice nastale od sunca i dubinski hrani kožu.

Usne

Farmasi Love Red

Chanel Rouge Coco Shine

Mat ruževi su mi divni, ali opet prednost dajem hidrataciji. Od mat ruževa biram tečni matte ruž, Red Love Farmasi, a omiljeni mi je Chanel Rouge Coco Shine #79 Saga.

Puderi

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place

Farmasi VFX Pro Camera Ready

Biram postojane pudere. Imam mješovitu kožu i moj prvi izbor je Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place, potom i VFX Pro Camera Ready, taj puder mi je otkriće i idealan je za zimski period.

Oči

Diorshow maskara

Anastasia Beverly Hills Soft Glam Eyeshadow Palette

Kada je riječ o maskari, biram Diorshow, savršena je za trepavice koje trebaju volumen i dužinu. Moje trepavice su ravne i rijetke, pa s ovom maskaraom dobijam puni efekat. Od sjenila bih izdvojila omiljenu paletu Anastasia Beverly Hills Soft Glam Eyeshadow, koje su postojane i tonovi odgovaraju mom tenu. Apsolutno svaku sjenu iz palete koristim.

Završni look

Christian Dior Diorblush rumenilo

Uvijek biram rumenilo. Bronzere ne volim, jer mi tada koža izgleda masna. Rumenilo koje godinama koristim je Christian Dior Diorblush, 939 rose libertine.

Beauty ikona

Christy Turlington

Christy Turlington je žena s licem koje ima „ono nešto“. Žena koja je nestvarno simetrična. Ima ovalno lice, savršeno podijeljeno na trećine: čelo/oči i jagodice/sočne usne.

Usne vs. oči

Moja idealna kombinacija je smeđi smokey eye s nude usnama. Međutim, kada stavljam jaču nijansu ruža, onda imam samo maskaru.

Moje beauty nesavršenstvo

Nekad mi je smetao moj nos, međutim s godinama sam najviše zavoljela upravo taj dio na sebi. Zahvaljujući samoupouzdanju, naučila sam da budem savršeno nesavršena žena koja svoje mane ne skriva, već ih prihvata kao dio svoje osobnosti.

Prirodni recept

Piling za tijelo sama pripremam, od maslinovog i bademovog ulja u kombinaciji s cimetom i morskom soli. Nakon ovog pilinga vaša koža će biti savršena. Pomiješajte maslinovo i bademovo ulje, dodajte cimet, dobro promiješajte i dodajte morsku sol. Sve to dobro promiješajte i nanesite na kožu tokom tuširanja.

Pročitajte još