Irma Lopčalija: Kosa je moj zaštitni znak

Piše: Redakcija

Mlada bh. manekenka i model Irma Lopčalija plijeni prirodnom ljepotom. Kovrdžava kosa njen je zaštitni znak, a kada je riječ o make-upu, prve korake napravila je još sa sedam godina. Danas voli isticati svoju prirodnu ljepotu.

„Skidanje šminke na kraju dana je jako važno, koža sve pamti i ona je, ustvari, ogledalo nas samih, ali i stanja organizma“

Prvi make-up pokušaj

Počela sam se šminkati sa skoro petnaest godina. Ipak, moj prvi pokušaj šminkanja bio je znatno ranije, već s nekih sedam godina. Sve do tada sam krišom uzimala od svoje majke ruževe i isprobavala, ali tada mi je bilo dopušteno da probam i stavim na svoje lice šta god poželim.

Skupo vs. jeftino

Meni se skupi proizvodi nisu pokazali uvijek boljim od jeftinih. Ipak, mislim da je to stvar navike. Volim kombinirati i uvijek sve isprobam, ne gledajući cijenu, da bih na kraju našla ono što mi najbolje odgovara.

Beauty rutina

La Roche micelarna voda

Effaclar La Roche tonik

Lancome Visionnaire

Mnogo pažnje posvećujem njezi lica pa tako svake noći čistim lice i uklonim šminku s La Roche micelarnom vodom, nakon toga stavljam Effaclar La Roche, potom serum i kremu Lancome Visionnaire. Također, piling radim svake nedjelje.

Ovisna sam o…

YSL Top Secrets

Kokosovo ulje

Proizvod o kojem sam totalno ovisna jeste primer koji se može koristiti i kao dnevna krema za lice, YSL Top Secrets. Također je tu kokosovo ulje koje koristim za njegu kose i kože.

Mirišem na…

Thierry Mugler-Alien

Armani Si

Tom Ford Velvet Orchid

Sedam godina koristim Thierry Mugler-Alien parfem. Osim njega, jako volim Armani Si i Tom Ford Velvet Orchid.

Sezonski neseser refresh

Huda Beauty-Mauve Obsession paleta sjenila za oči

L’Oreal Balmain-Confidence

Početkom godine kupila sam dva proizvoda kojima sam oduševljena i postala sam potpuno ovisna o njima. Huda Beauty-Mauve Obsession paletu sjenila za oči i time osvježila svoj izgled, kao i ruž L’Oreal Balmain-Confidence.

Otkriće godine

Vichy Mineral 89

YSL Touche Eclat Highlighter

Izdvajam serum za lice Viscya Mineral 89. Oduševio me je i preporučila bih ga svim ženama, jer nakon njega koža je hidratizirana i sjajna. Posjeduje minerale koji su potrebni koži lica i jača funkciju barijere kože. Osim seruma, tu je i YSL Touche Eclat Highlighter koji daje sjajan i prirodan ten, a odlično prekriva sve nedostatke na licu.

Usne

L’Oreal Couture Beige A Nu 630 olovka za usne

Dior Addict Lipstick Hydra Gel

Imam mnogo ruževa za usne, ali najviše volim i koristim obično labelo za usne uz olovku L’Oreal Couture-Beige A Nu 630. Kada bih izdvajala ruževe, onda bi to bili L’Oreal Balmain Paris-Confidence, Dior Addict Lipstick Hydra Gel Purity 138 i Smile 553.

Puder

Dior Forever

Chanel Les Beiges

Moj izbor za tečni puder je Dior Forever. Ima laganu teksturu i sasvim dobru moć prekrivanja. Odličan je na koži i ne stvara težinu niti zatvara pore. Uz njega koristim i kameni puder Chanel Les Beiges kojim osvježim lice nekoliko sati nakon stavljanja tečnog pudera, da mi ne bi dobilo bespotrebni sjaj.

Oči

YSL Contoure

YSL Volume Effect maskara

Estee Lauder Sumptuous Extreme

Postala sam veliki zaljubljenik i ovisnik o sjenama za oči. Moj izbor je YSL Contoure Mono-Fouge 13, Argane 6 i Marceau 3. Maskare koje koristim već nekoliko godina su YSL Volume Effect i Estee Lauder Sumptuous Extreme.

Završni look

Chanel Joues Contraste

YSL Blush

Dajem prednost rumenilu. Moj izbor je Chanel Joues Contraste-Reflex 82 i YSL Blush Volupte-Rebelle 7. Većinom u toku dana ga i ne stavljam, već uz neki jači make-up.

Beauty ikona

Jennifer Lopez

Oduvijek je to bila Jennifer Lopez. Žena koja odiše seksepilom, ženstvenošću i elegancijom. Ona je također ikona stila. Dama koja je uvijek dotjerana, njegovana, prirodne ljepote je i to je nešto što mene ostavlja bez riječi.

Oči su moj izbor

Kada biram između isticanja usana ili očiju, onda su to definitivno oči. Volim ih istaći zemljanim nijansama sjena i izrazito crnom maskarom. To je idealna kombinacija uz moj bademasti oblik i smeđu boju očiju.

Moje beauty nesavršenstvo

S obzirom na to da imam jako čisto lice, površinski ožiljci na nekoliko mjesta od ospica mi često upadaju u oči i ne mogu se sakriti, ali su mi ipak mnogo dragi, jer me vežu za djetinjstvo i najljepši period mog života. Osim toga, tu je i mala kvržica s lijeve strane mog nosa koja je vidljiva i izražena samo meni, ostalima čak i neprimjetna. I pored svega toga jako sam zadovoljna svojim izgledom i ne bih ništa mijenjala na sebi.

Prirodni recept

Kao neko ko mnogo pažnje posvećuje izgledu, a najviše izgledu svoje kose koja je, između ostalog, i moj zaštitni znak, njegujem je najviše prirodnim prozvodima, odnosno biljnim uljima pa tako mnogima dajem ovaj prirodni recept. Maska od kokosovog ulja i meda pomoći će vam u obnovi oštećene i omekšavanju kose. Masku držite 30 minuta na kosi, a potom dobro operite kosu šamponom. Kosa će biti sjajna, mekana i njegovanog izgleda.

Pročitajte još