Postoji mnogo toga što utječe na kovrdžanje kose. Najčešći krivac je vlaga, ali nije jedini. Tu su i previše ohlađene prostorije tokom ljeta koje također vašu svježe isfeniranu kosu čine kovrdžavom.

Donosimo vam 5 načina da spriječite kovrdžanje kose:

Prirodno osušite kosu
Pustite kosu da se većinom prosuši prirodnim putem (negdje oko 90 posto), prije nego što uzmete fen za kosu. Vruć zrak iz fena za kosu uklonit će vlažnost i tako uzrokovati kovrdžanje pa ga koristite samo pri kraju sušenja za željeno oblikovanje kose.

Poslužite se serumom
Nakon pranja kose nanesite serum ili kremu za kosu bogatu uljima koje će spriječiti kovrdžanje kose. Ovakvi tipovi proizvoda nanose se na mokru kosu, a osiguravaju vam oblikovanje pramenova po želji.

Koristite šampon bez sulfata
Perite kosu šamponom koji ne sadrži sulfate, ali koji je zato bogat glicerinom.
Ovakvi šamponi dubinski njeguju kosu i hidratiziraju dlaku.

Ne zaboravljajte regenerator
Tajna ravne kose krije se u održavanju vlažnosti u vlasima. Ne zaboravite na redovno nanošenje regeneratora koji sadrži glicerin. Ako se bojite da će regenerator previše slijepiti kosu uz lice i tako smanjiti njezin volumen, nanesite ga samo od polovice kose do vrhova.

Koristite maske
Podarite kosi dodatnu vlažnost uz pomoć hidratantnih maski koje sadrže proteine svile i glicerin koji se uspješno bore protiv isušivanja. Poželjno bi bilo nanijeti takvu masku za kosu barem jednom tjedno.