Zašto je maderoterapija zaludila žene širom svijeta

Piše: Redakcija

Znamo šta je celulit i da nastaje kao posljedica nepravilnog načina ishrane, nedovoljnog unosa vode, kretanja i stresa. Celulit se vidi golim okom, počinje se zadržavati tečnost, koja postaje gušća što dovodi do toga da se koža bora i nastaje izgled „narandžine kože“, a posljednja faza nastanka celulita je kada postaju vidljive rupice i kvržice.

Trend koji je zaludio žene širom svijeta je maderoterapija, koja je sve popularnija i na našim prostorima. Maderoterapija je oblik masaže koji je razvijen u Kolumbiji, a kod kojeg se za izvođenje pokreta koriste specijalni masažeri napravljeni isključivo od prirodnog materijala, odnosno drveta.

Ono što je posebno karaksteristično za ovu vrstu tretmana jeste set opreme koji se koristi prilikom tretmana. Postoji oko 20 drvenih alata za masažu, a podsjećaju na modifikovane izrezbarene oklagije i rolere. Iako je najpopularnija za razbijanje celulita i smanjenje cjelokupnog obima tijela, maderoterapija se koristi i na različitim dijelovima tijela: maderoterapija lica, tijela i anticelulitna maderoterapija.

Ova vrsta uklanjanja celulita je prava je atrakcija i u aktuelnoj ljetnoj sezoni, pa je u salonima za njom i dalje nevjerovatna potražnja. Maderoterapija stimulira oslobađanje toksina iz tijela, popravlja tonus kože i oblikuje figuru, a uz to smanjuje stres i relaksira.

Većina žena je podlegla ovom trendu, te su uplatile najmanje deset tretmana kako bi se zauvijek riješile celulita. Za razliku od klasične anticelulit masaže, maderoterapijom se mnogo brže i lakše dolazi do rezultata, a praksa je pokazala da je čak dvostruko bolja.

MADEROTERAPIJA LICA

Izvodi se manjim rolerima, te se na taj način stimulira krvotok, limfa i potiče se stvaranje kolagena i elastina u koži. Rezultat je manje bora, eliminacija natečenih donjih kapaka, smanjenje podbratka i  općenito se postiže svjež zdraviji izgled kože lica.

MADEROTERAPIJA TIJELA

Odnosi se prvenstveno na oblikovanje tijela dok se masažom valjcima može utjecati na ublažavanje bolova u leđima i vratu, te za relaksaciju.

ANTICELULITNA MADEROTERAPIJA

Anticelulita masaža oklagijama usmjerena je na razbijanje strukture nakupina masnih stanica koje formiraju celulit, a ubrzani limfni sistem dijelove razgrađene masnoće vremenom izbacuje iz organizma.

KOLIKO TRAJE MADEROTERAPIJA?

Između 30 i 45 minuta, a preporučuje se kontinuirani odlazak na tretmane koji se rade u razmaku od dva dana.

KAKO UTJEČE NA LICE?

Daje efekat podmlađivanja, jer aktivira proizvodnju elastina i kolagena, pa tonira kožu. Mogu se oblikovati jagodice i donja vilica, eliminirati fine linije i bore, konturirati usne i podbradak. Stimulira se izbacivanje viška tečnosti, što se posebno vidi na vrećicama ispod očiju.

KOLIKO TRAJE MADEROTERAPIJA LICA?

Dvadesetak minuta, a promjene su vidljive nakon dva tretmana, dok je za radikalne rezultate potrebno 15 tretmana.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti