Kako Heidi Klum ostaje fit u 40-ima?

Piše: Redakcija

Supermodel Heidi Klum je uvijek izgledala besprijekorno, a i danas u 46. godini života brine o svom izgledu i tijelu. Za njen izgled nisu zaslužni samo geni već i strog režim prehrane i vježbanja.

Kad je vježbanje u pitanju, Heidi odlazi na trening bar četiri puta sedmično. Trening koji odrađuje s treningom Davidom Kirschem uključuje trčanje, vožnju bicikla, dizanje utega i plivanje, a sve to Heidi radi u prirodu.

Kada govorimo o prehrani, Heidi sama sebi strogo zabranjuje tjesteninu i hljeb, a inače prati pravilo 80/20. Ono podrazumijeva da 80% vremena jede zdravu hranu koja obiluje proteinima, vlaknima, zdravim mastima i slično, dok si 20% vremena dopušta da jede šta god želi. Uz to, pije i dvije litre vode dnevno što joj daje svježiji izgled i elastičniju kožu.

Što se tiče uljepšavanja, Heidi nikad je pretjeruje sa šminkom (osim kad su u pitanju njeni tulumi za Noć vještica) i voli jednostavnu šminku, no u javnosti se gotovo nikad ne pojavljuje bez umjetnih trepavica.

Heidi Klum

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti