Pet beauty tajni koje Ruskinje čine tako neodoljivim

Piše: Redakcija

Osim gena, svoju očaravajuću, eteričnu ljepotu i šarm Ruskinje mogu da zahvale i određenom stilu života. Ljepota Ruskinja nadaleko je slavna i mnogi su saglasni da su Ruskinje među najljepšim ženama svijeta



Ovo je njihovih pet tajni koje im pomažu da izgledaju besprijekorno:

1. Mnogo pješačenja kao najdraža rekreacija 

Osim odličnim genima, Ruskinje za svoju ljepotu mogu da zahvale i određenom stilu života. Naime, one više od bilo kojih vježbi vole da pješače. Svoju vitkost duguju dugim šetnjama čak i po najoštrijim ruskim zimama. Nakon pješačenja druga najomiljenija rekreacija im je plivanje, zatim vožnja bicikla, vježbanje u teretani, a koliko vole da brinu o svom izgledu i tijelu, dokazuje i činjenica da često posjećuju spa-centre i kozmetičke salone.

2. Povrće i bilje

Ishrana Ruskinja bogata je korjenastim povrćem, a u njihovim tanjirima svakodnevno se nađu i tople povrtne supe, tradicionalno jelo ruske kuhinje. Ruskinje su širokih ruku prigrlile i darove prirode koje koriste za održavanje ljepote kože i kose. Među najčešćim biljkama i začinskim biljem u njihovim kuptilima mogu se naći hmelj, kopriva, djetelina i slično bilje koje koriste za održavanje svježine i zdravlja kože, ali i za za sjajnu, čvrstu i kosu.

3. Lupkanje po licu za što dužu mladolikost 

Kada je riječ o šminkanju, Ruskinje se služe nekim neuobičajenim metodama kako bi njihova lica izgledala što svježije, zdravije i mlađe. Jedan od trikova kojima se koriste je lagano lupkanje po licu kada nanose šminku, što pomaže da koža što duže izgleda mladoliko. Ruskinje su poznate po svojim velikim, očaravajućim očima, a ove prelijepe žene vole još više da ih naglase velikim slojem maskare i bogato nanesenim sjenkama.

4. Šminka za ljepotu i zaštitu 

Ruskinje su nadaleko poznate i po svojoj nježnoj, svijetloj puti i besprijekornom tenu, što, između ostalog, zahvaljuju i hladnom ruskom vazduhu koji zatvara pore i doprinosi da koža bude glatka. Uz takav ten nose odvažne boje ruževa, favoriti su im crvena i smeđa, a na ruž često još nanesu i sjaj za maksimalan utisak. Sjaj im služi i kao zaštita usana od suhe i hladne klime.

5. Maska od jaja za lice i kosu 

Ruskinje insistiraju na prirodnim tretmanima ljepote, naročito kada je riječ o licu i kosi. Jedan od najdražih kućnih tretmana je maska za jajima koju pripremaju na slhedeći način:

Za lice:

  • umijte lice toplom vodom i osušite ga tapkanjem peškirom
  • razbijte jaje i odvojte bjelance od žumaceta
  • za masku koristite bjelance kojem ste dodali kašiku mleka
  • masku nanesite na lice i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta
  • isperite lice hladnom vodom

Za kosu:

  • žumancetu dodajte malo maslinovog ulja i meda i dobro izmiješajte
  • masku nanesite na kosu i držite je jedan sat
  • operite kosu šamponom kao i uvijek

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti