Pet beauty proizvoda koji će spasiti vašu šminku ovog ljeta

Piše: Redakcija

Ljeto nije baš najbolje vrijeme za dobar izgled vaše šminke. Šminka se sve vrijeme pokušava rastopiti, a na koži se pojavljuje masni sjaj. Koja sredstva mogu spasiti vaš ljetni make-up saznajte u nastavku…

1. Maramice za matiranje lica

Nanijeti ljetni make-up zapravo i nije toliko teško, ali očuvati ga tokom cijeloga dana, nije baš lagan zadatak. Ako se na licu po stoti put pojavi pretjerani sjaj, nemojte žuriti s pudranjem, to će samo pogoršati situaciju. Bolje je upotrijebiti maramice za matiranje lica. One će postati vaš čarobni štapić na poslu, odmoru, u javnom prijevozu ili na ljetnoj terasi. Upamtite, maramicama je potrebno oprezno obrisati masni sjaj, a ne ga razmazati.

2. Fiksatori u spreju

Ne znate kako postići postojan izgled šminke? Na kraju, kada ste već završili s nanošenjem šminke, upotrijebite fiksator. On pomaže učvrstiti sva kozmetička sredstva na vašem licu duže vrijeme i nikakva mu vrućina nije zastrašujuća. Nemojte propustiti nanijeti fiksator u spreju, posebno ako je pred vama cjelodnevno događanje na otvorenom.

3. Transparentni puder

Šminka za ljeto 2018. treba biti jarka i izražajna, a naglasak je moguće staviti i na oči i na usne. Važno je, pritom, da koža izgleda idealno, a sjaj ne kvari cjelokupni dojam. Za postizanje tog cilja preporučuje se korištenje transparentna pudera – prozračan je, odlično matira kožu, također ujednačuje ton kože i čak učvršćuje šminku kako se ona tokom dana ne bi “rastopila”. Ako se pojavi potreba za popravljanjem pudera, prvo treba ukloniti sjaj pomoću maramica za matiranje, a potom staviti puder.

4. Termalna voda

Termalna je voda proizvod broj jedan bez kojeg neke žene ne mogu zamisliti svoj život ljeti. Osim toga što termalna voda značajno vlaži kožu, ona također pomaže zaštititi ljetnu šminku i produžiti joj životni vijek za nekoliko sati. Najvažnije je raspršiti termalnu vodu na minimalno 10-15 cm udaljenosti od lica, kako ne bi “potopila” šminku.

5. Primer

Suvremena beauty industrija osigurala nam je čudesno sredstvo – primer, koji je u stanju u roku odmah suziti pore i održati kožu mat nekoliko sati. To nam dopušta nanijeti šminku i hodati s njom gotovo cijeli dan bez pojave masnog sjaja na čelu, obrazima ili vratu. Koristite primer prije tonirajuće kreme kako biste osigurali svojoj šminki duži vijek trajanja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti