Ponekad smo u žurbi pa posegnemo za britvicom i baš ne pazimo kako se njome služimo. Posljedice?Urasle dlačice koje ne izgledaju dobro a znaju biti i bolne ako se s njima ne postupa pravilno.

Osnovno je pravilo da ne dirate noktima po uraslim dlačicama. U suprotnom ne samo da nećete riješiti problem nego možete uzrokovati infekciju.

Zato birajte sigurne načine.

Dobar piling

Trebate koristiti nježan piling za čišćenje kože. Ovo će vam pomoći da se riješite mrtve kože, a trebalo bi i osloboditi uraslu dlačicu. Ako se to dogodi, problem je riješen. Prije brijanja nekog područja, uvijek je dobro napraviti piling, što će osloboditi mnoge urasle dlačice i brijanje učiniti lakšim.

Krema protiv akni

Mjesta na kojima su urasle dlačice mogu postati kvrgava i inficirana. Dobro bi bilo upotrijebiti neku kremu koju koristite protiv akni. To u kombinaciji s nježnim pilingom dvaput dnevno bi trebalo riješiti problem.

Vlaga i toplina

Umočite čistu pamučnu blazinicu u vruću vodu i ocijedite višak te lagano prislonite na uraslu dlačicu. Osim što će vaša koža osjetiti olakšanje, vruća voda će omekšati ovo područje pa će nakon nekoliko minuta dlačica mnogo lakše izaći na površinu.