Ana Gruica: Hladna voda i led recept su za svjež izgled

Piše: Redakcija

Hrvatska glumica i fitness instruktorica Ana Gruica u djetinjstvu je odlazila na časove baleta i modne revije. To je podrazumijevalo i prvo eksperimentiranje u šminkanju. U tinejdžerskom dobu nije se mogla zamisliti bez make-upa, no, sada je situacija drugačija. Preferira sportski stil, a šminkanje samo u posebnim prilikama.

“Za lijep i njegovan izgled zaslužna je čista i nahranjena koža“

Skupo vs. jeftino

Ne vjerujem da su skupi proizvodi najbolji. No, u nekim situacijama cijena opravdava kvalitet. Ne nužno u kozmetici.

Standardna beauty rutina

La Roche-Posay Micelarna voda

Hydraphase Intense serum

Koža lica mi je mješovita, sklona nepravilnostima, a ljeti zna biti čak i masna. Zimi često bude dehidrirana, te joj je potrebno više hidratacije. Zato sezonski mijenjam rutinu njege. Sada je bogatija serumima za rehidrataciju, njegom bogatije teksture, visokim faktorima protiv Sunčevog zračenja. Svojoj koži obavezno priuštim efikasno, ali nježno čišćenje. U tome mi pomaže La Roche-Posay Micelarna voda ultra za reaktivnu osjetljivu kožu i Hydraphase Intense serum za lice, koncentirani gel za rehidrataciju. Kada je riječ o njezi tijela, tu je već drugačija priča. Koristim liniju Lipikar, jer odlično djeluje na suhu i atopiji sklonu kožu.

Ovisna sam o…

Lipikar La Roche – Posaya

Ovaj losion vraća mojoj koži vlažnost i elastičnost čak i ljeti. Nakon izlaganja Suncu tijelo obavezno počastim losionom.

Mirišem na…

Dolce Gabbana – Light Blue

Chanel Chance

Dolce Gabbana – Light Blue. To sam ja danju. A Chanel Chance bi bio “ja” noću.

Sezonski neseser refresh

Toleriane Sensitive

Serozinc tonik

Anthelios Pigmentation krema

Moja ljetna kozmetička torbica nadopunjena je Toleirane Sensitive njegom – koja je nova probiotička hidratantna njega za osjetljivu kožu, neizostavnim Serozinc tonikom, te novom poslasticom – Anthelios Pigmentation obojenom kremom za lice koja pruža zaštitu od pigmentacija nastalih izlaganjem Suncu.

Otkriće godine

Hydraphase UV Intense Riche

Zimsko otkriće za svaku preporuku je rehidratacijska njega i kreme sa zaštitnim faktorom kao što je Hydraphase UV Intense Riche. Ljetna preporuka su termalne vode za osvježenje i Serozinc tonik u spreju. Topla preporuka bez obzira na dob.

Usne

MAC ruž za usne

Definitivno sam postala ropkinja MAC ruževa za usne crvene, narandžaste i ljubičaste nijanse. Volim mat zimi, a sjaj ljeti.

Puder

Toleriane Teint Mineral

Trenutno koristim Toleriane Teint Mineral, kompaktni korektivni puder laboratorije La Roche-Posay, koji prekriva nepravilnosti kože. Čisti i matira, a ne zatvara pore.

Oči

Kako je danas došlo vrijeme trajnih trepavica, osim što su nama ženama pomogle da izgledamo lijepo i kad nismo našminkane, uštedjele su nam novce za maskare i sjenila. Ako sjenilo koristim, to je bronze ton, ali vrlo rijetko. Možda za potrebe snimanja.

Završni look

Koristim i rumenilo i bronzer. Bronzer za konture lica, a rumenilo na vrh jagodica za svježinu. Mnoge žene ne znaju da je ključ u četkici.

Beauty ikona

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez je moja ikona, ne samo u beauty smislu. Imati 48 godina i izgledati sve mlađe, imati volju za tolikim treningom i poslom… Zato i jeste na vrhu. Nama “normalnim” ženama treba biti jasno da je oko nje “strašna” mašinerija koja joj pomaže ostati u formi, ali volja i upornost je nešto sto se ne može kupiti novcem.

Usne vs. oči

Nekada su oči moj izbor, a nekada usne. Zavisi o događaju i odjeći. Danas je predivno što moda dozvoljava sve i omogućava nam da se igramo.

Moje beauty nesavršenstvo

Zar imam nesavršenstvo? (smijeh). Na svemu što imam, pa i na nesavršenstvima, treba biti zahvalan.

Prirodni recept

Nekada, kada sam jako umorna, lice umijem hladnom vodom i ledom. U veliku posudu naspem hladnu vodu i stavim kocke leda. Jako osvježi lice i stisne sve pore. Dobije se jedan svjež, mladalački izgled, čak i ako ste prije 10 minuta plakali. Vjerujem da je ovo sjajan recept za sve žene.

Pročitajte još