Tanja Vuković otkriva beauty tajne: Dan bez eyelinera – nezamislivo

Piše: Redakcija

Miss BiH za 2008. godinu i nekadašnja PR Direkcije Miss BiH za Miss svijeta, Tanja Vuković, priznaje kako nije uvijek bila vješta kad je o šminkanju riječ, međutim, ulaskom u svijet ljepote naučila je mnoge tajne makeup-a. Otkriva nam one kojima je najduže vjerna.

„Svaku večer umivam se naizmjenično toplom i hladnom vodom, a potom nanosim kremu za lice“

Prvi make-up pokušaji

Počela sam se šminkati krajem srednje škole, a to je podrazumijevalo maskaru i sjaj za usne. Uvijek kada bih pokušala nešto više od toga, nije bilo za pohvalu.

Skupo vs. jeftino

Zbog agresivnog marketinga u korist skupih proizvoda zaboravljamo na jeftine proizvode, koji su nam uvijek pri ruci, a nerijetko su i najučinkovitiji, tako da mislim da skup proizvod ne mora biti najbolji. Svaka žena u svojoj kuhinji ima neki od prirodnih beauty proizvoda.

Standardna beauty rutina

Na svu sreću, genetika je dobrim dijelom zaslužna za moj ten, kojim se mogu pohvaliti, a i još uvijek sam u dvadesetim. Međutim, koža se održava od rane mladosti. Osim večernje beauty rutine, jutro počinjem čišćenjem lica i jednom u petnaest dana licu priuštim piling ili neku prirodnu masku. I zapamtite da je dobar i kvalitetan san ključ lijepog izgleda.

Ovisna sam o…

Golden Rose tečni eyeliner

To je definitivno eyeliner. Ne znam da li bih mogla uopće zamisliti svakodnevnicu bez njega. Moj favorit je tečni Golden Rose eyeliner. Veoma je povoljan, a izuzetno trajan i lako se nanosi s fleksibilnom četkicom. Peporučujem ga svim damama.

Mirišem na…

Chanel Gabrielle

Omiljeni su mi Chanel parfemi. Imaju notu koja mi nevjerovatno prija. Ovih dana mirišem na Chanel Gabrielle i smatram da parfem nije samo mirišljava vodica, to je potpis žene, njena upečatljivost i samopouzdanje.

Sezonski neseser refresh

Hedera Vita ružina vodica

Ružina vodica Hedera Vita, osvježava kožu lica i dekoltea, a posebno je idealna za predstojeće ljetne dane.

Otkriće godine

Prije godinu sam otkrila tečni puder Bourjois City Radiance. Jedan je od rijetkih pudera koji u sebi sadrži visok zaštitini faktor SPF 30, što je od velike važnosti, budući da sunčeve zrake mogu prouzrokovati sitne bore, pjegice i mrlje, ali utjecati i na elastičnost kože. Ima nevjerovatnu teksturu, miris i lako je razmaziv.

Usne

MAC Ruby Woo

Max Factor bewitching coral

Ukoliko stavljam crveni ruž, koristim isključivo mat varijantu. Moj favorit je MAC Ruby Woo. Crveni ruž daje najjaču elegantnu notu svakom izgledu i njegova tajna leži u univerzalnosti i sposobnosti da se slaže sa svim outfitima. Osim crvene, obično toplijim danima, desi se da nanesem i nijanse roze. Moj izbor je Max Factor bewitching coral.

Puderi

Bourjois City Radiance

Kameni puderi i oni u prahu ne dolaze u obzir. Koristim samo tečni puder. Treba imati na umu da je dobra priprema i njega preduslov za lijep izgled lica. Ako to posjedujete, onda je potrebna vrlo mala količina pudera (tečnog), jer u tom slučaju koža izgleda lijepo. Moj izbor je Bourjois City Radiance.

Oči

Flormar sjenila za oči

Maybelline maskara

Koristim Flormar sjenila za oči (pretty compact), nude – mat varijantu koja mi je potrebna kao podloga za eyeliner. Nisam veliki ljubitelj sjenila, a maskara koju koristim je Maybelline.

Završni look

Max Factor Creme Puff rumenilo

Svakodnevno koristim rumenilo, a moj izbor je Max Factor Creme Puff blush, nijansa 20 – Lavish Mauve.

Beauty ikona je

Ava Gardner

Najveća glumica zlatnog doba Hollywooda i jedna od najljepših žena svih vremena je Ava Gardner. S predivnim zelenim očima, nevjerovatnim stilom i ljepotom, a svojom pojavom je važila za fatalnu ženu.

Oči su moj izbor

Ukoliko moram da biram između usana i očiju, biram naglasiti oči. Ne mogu se pohvaliti dugim trepavicama, pa uz pomoć eyelinera nadomjestim taj nedostatak.

 Moje beauty nesavršenstvo

To je rupica u vidu ožiljka na lijevom obrazu, više prema oku. Kada se nasmiješim, rupica se pojavi. Nekako, to je postalo dio mene i moj je pečat.

Prirodni recept

Preporučila bih piling za lice koji godinama koristim. Da ga pripremite dovoljna je jedna mala kašika sode bikarbone i malo kokosovog ulja. Odstrani mrtve stanice kože i nakon toga koža lica bude veoma mekana i glatka, a i lice se dubinski nahrani.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti