Evo kako možete spriječiti razmazivanje šminke

Piše: Redakcija

Razmazivanje šminke možete spriječiti tako promjenom rutine prije šminkanja, jer vjerovatno pravite iste pogreške kao i većina žena.

Njega lica prije nanošenja šminke nešto je što nikako ne biste smjele preskakati. Umivanje, čišćenje lica i hidratantna krema su obavezni koraci, a neke dame uz to nanose i kremu sa zaštitnim faktorom te primer. No, ljeti se čini baš kao da su svi ti proizvodi koje ste nanijele prije šminke glavni razlog zbog kojeg se ona i topi. Šminka lakše klizi na hidratiziranoj koži, ali to ne znači da biste trebale izbaciti te korake iz njege lica. Štaviše, jedan vam čak i nedostaje, a upravo on je ključan.

Ako želite postojanu šminku i na visokim temperaturama, prije nanošenja lice naprskajte vodicom za lice. Osim što će vam to pružiti savršeno osvježenje tokom ljetnih vrućina, zadržat će šminku na vašem licu te umanjiti neželjeni sjaj.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti