Francuska škola: Nauči razlikovati parfeme

Piše: Redakcija

Mnogi od vas vjerovatno znaju da je prvi parfem nastao u Francuskoj, u gradu Grasu, no, mnogi vjerovatno i dalje imaju dilemu o njegovim vrstama. Postoje tri vrste parfema koji se razlikuju prema jačini upotrijebljenih mirisnih nota, koje uglavnom utiču na njegovo trajanje i intezitet. “Parfum” parfemi imaju najjaču koncentraciju, “Eau de Parfum” slabiju, dok “Eau de Toilette” imaju najslabiju.

Prema francuskim parfimerima, postoje dva načina na koja možete nanijeti parfem, piše Harper’s Bazaar. Prvi je da ga nanesete na određena mjesta na tijelu: stranama vrata, unutrašnjim zglobovima ruke, na pregibu laktova i koljena. Drugi način je da prvo nekoliko puta prsnete parfem u zrak, a potom prođete kroz kreirani oblak mirisa, jer će tako vaš parfem završiti na kosi, ali i odjeći.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti